Μεγάλο και σε διακρίσεις το SsangYong XLV

Πέτρος Πιτσίνης
Μεγάλο και σε διακρίσεις το SsangYong XLV
Το νέο οικογενειακό crossover της κορεάτικης φίρμας, καταφέρνει να κερδίζει με τα χαρίσματά του τη θετική ψήφο των ειδικών σε όλο τον κόσμο.

Το SsangYong XLV διακρίνεται για την ολοκληρωμένη του προσέγγιση στους τομείς της ασφάλειας, του εξοπλισμού, της ποιότητας, της χρηστικότητας , αλλά κυρίως των διαθέσιμων χώρων, αφού προσφέρει 720 λίτρα χώρο αποσκευών. Αυτά σε συνδυασμό με τους σύγχρονους και δυνατούς Euro6 κινητήρες 1.6 βενζίνης και diesel, τις τετρακίνητες εκδόσεις του και τις επιλογές μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, το καθιστούν μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.

Τα χαρίσματα του SsangYong XLV δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και από τον διεθνή και εγχώριο ειδικό τύπο, ο οποίος του το έχει αναγνωρίσει σε αρκετούς διαγωνισμούς.

Έτσι στα τέλη του χρόνου, το νέο SsangYong XLV πήρε την 4η υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα 17 νέα μοντέλα του ελληνικού θεσμού για το καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ, με βάση αυτή τη βαθμολογία κατετάγη 1ο ανάμεσα στα νέα SUV-Crossover που συμμετείχαν. Στο ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ένα θεσμό που συμπλήρωσε 11 έτη παρουσίας, ψηφίζουν 22 Έλληνες δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου.

Παράλληλα, στο Βέλγιο το νέο XLV κατέκτησε τον τίτλο του Οικογενειακού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, στο VAB Family Car of the Year Election, που διοργανώθηκε, εφέτος, για 30η συνεχόμενη χρονιά. Στο θεσμό ψηφίζουν 22 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου και 80 οικογένειες. Το XLV κατετάγη 1ο με 141 ψήφους, με τους οικογενειάρχες να σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο «νιώθεις σαν στο σπίτι σου» και τους δημοσιογράφους να αναφέρουν ότι αγοράζοντάς το, παίρνεις «πολύ αυτοκίνητο για τα λεφτά σου… με στιβαρή κατασκευή και πλούσιους χώρους».

Τέλος, το νέο SsangYong XLV περιλαμβάνεται στα υποψήφια μοντέλα για το θεσμό του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2017. Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος ξεκίνησε το 2004, ενώ κριτές του θεσμού είναι τουλάχιστον 70 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από όλο τον κόσμο (22 χώρες). Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δικαιούται ένα μοντέλο να συμμετέχει πρέπει να πωλείται σε τουλάχιστον 5 χώρες, από τουλάχιστον 2 Ηπείρους. Το βραβείο του 2017, θα ανακοινωθεί, όπως συνηθίζεται, τον ερχόμενο Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!