Τι λένε για τα πρόστιμα οι εκπαιδευτές;

Πέτρος Πιτσίνης
Τι λένε για τα πρόστιμα οι εκπαιδευτές;
Με αφορμή του δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα για μείωση των προστίμων, οι εκπαιδευτές οδήγησης παίρνουν θέση.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης είναι ίσως οι πλέον αρμόδιοι να παίρνουν θέση για θέματα που αφορούν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας. Με αφορμή λοιπόν τη δήλωση του κ. Τόσκα για μείωση των προστίμων τροχαίων παραβάσεων στο μισό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία, διόλου περίεργο, συμφωνεί μάλιστα με τη δική μας θέση επί του θέματος.

Στη συνέχεια παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της παρέμβασης του συλλογικού οργάνου των Εκπαιδευτών, που είναι χαρακτηριστικό της «ελαφρότητας» με την οποία αντιμετωπίζονται από την πολιτεία τα θέματα των τροχαίων ατυχημάτων και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Είναι η πλειοδοσία για τα πρόστιμα που ορίζει ο ΚΟΚ, υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας;

Ζούμε μερικές ακόμη στιγμές καθημερινής τρέλας που βλέπεις μόνο στην χώρα μας!

Έχουν επιδοθεί όλοι σε μια αντιπαράθεση "άνευ ουσίας και άνευ σημασίας" σε σχέση με το ύψος των προστίμων του ΚΟΚ. Η οποία δεν έχει καμία σημασία, ούτε επιτελεί την οιανδήποτε υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας.

Για μας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, το κάθε πρόστιμο που επιβάλλεται, για την παράβαση κανόνων κάποιου χρήστη στην ΚτΚ, πρέπει να συνοδεύεται ΚΑΙ με επανένταξη ΚΑΙ με κοινωνική εργασία!

Ήτοι:

- Υποχρέωση του παραβάτη να παρακολουθήσει μαθήματα επικαιροποίησης και επανένταξης σε πιστοποιημένα Κέντρα Εκπαίδευσης

- Κοινωνική εργασία (ανάλογα με την παράβαση)

- Και χρηματικό πρόστιμο (που θα ορίσει η ίδια η ΚτΚ)

Αν μας ενδιαφέρει όντως μια ασφαλής κοινωνία, ο κάθε νομοθέτης που αφουγκράζεται την ΚτΚ, πρέπει προς τα εκεί να κινηθεί... (βλ. Θέσεις)

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Άρης Ζωγράφος

Ο Γ. Γραμματέας

Λευτέρης Μιχελάκης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!