Λάουντα: «Γρήγορος σαν τον Ρόσμπεργκ ο Μπότας»

Νίκος Τσιώκος
Λάουντα: «Γρήγορος σαν τον Ρόσμπεργκ ο Μπότας»
Ο Νίκι Λάουντα πιστεύει ότι ο Βαλτέρι Μπότας θα είναι το ίδιο γρήγορος με τον Νίκο Ρόσμπεργκ και πως έχει τα φόντα να πετύχει.

Στην επιλογή της Mercedes για τον Βαλτέρι Μπότας ως αντικαταστάτης του Νίκο Ρόσμπεργκ στάθηκε ο Νίκι Λάουντα, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Ο Αυστριακός πιστεύει ότι ο Φινλανδός θα είναι το ίδιο γρήγορος με τον Γερμανό και πως έχει τα φόντα να πετύχει. «Ο Μπότας είναι ο καλύτερος για τη δουλειά.

Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει τόσο γρήγορα όσο ο Νίκο (Ρόσμπεργκ). Μπορεί να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν με πολύ ήρεμο και αισιόδοξο τρόπο με το ζευγάρι αυτό (Χάμιλτον, Μπότας). Πάντα είχαμε δύο κορυφαίους οδηγούς, που μπορούσαν να παλέψουν για τον τίτλο. Οι Νίκο και Λιούις ήταν ένα καλό παράδειγμα επειδή έδιναν μάχη πλάι-πλάι.

Τα τελευταία τρία χρόνια κερδίσαμε τα πάντα, είμαστε εδώ για τη νίκη, γι' αυτό και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τον Μπότας, καθώς μας φέρνει εμπειρία και ταχύτητα την ομάδα. Αμφότεροι οι πιλότοι μπορούν να πιέσουν όσο πιο σκληρά θέλουν, όπως πάντα. Αυτό ποτέ δεν αλλάζει στη Mercedes και δε θα αλλάξει στο μέλλον», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!