Αυτή είναι η Ford Mustang του 2018 (upd)

Νίκος Τσιώκος
Αυτή είναι η Ford Mustang του 2018 (upd)
Στο φως ήρθε η Ford Mustang του 2018, που έχει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στο αμάξωμα, όσο και στα μηχανικά μέρη.

Το φθινόπωρο του 2017 αρχικά στις ΗΠΑ και λίγο αργότερα σε όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της ανανεωμένης Ford Mustang. Το πιο πετυχημένο σπορ κουπέ μοντέλο όλων των εποχών έχει αλλαγές στο μπροστινό μέρος με νέους προβολείς και φώτα LED, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και καπό.

Η Ford ανακοίνωσε την διακοπή της έκδοσης με τον κινητήρα V6 των 3.7 λίτρων, ενώ ο πεντάλιτρος V8 και ο Ecoboost των 2.3 λίτρων θα έχουν αύξηση της ισχύος τους, η οποία όμως δεν ανακοινώθηκε. Το μεγαλύτερο νέο ωστόσο στα μηχανικά μέρη, αφορά την υιοθέτηση ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 10 σχέσεων, με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω paddles στο τιμόνι. Αυτό θα είναι διαθέσιμο και στις δύο εκδόσεις κινητήρα του μοντέλου. Ταυτόχρονα, το βασικό εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο θα είναι επίσης αναβαθμισμένο, διπλό δίσκο συμπλέκτη για μεγαλύτερη αντοχή και πιο καλή αίσθηση.

Σημαντικά νέα έρχονται και από το εσωτερικό της ανανεωμένης Mustang, όπου πλέον ο πίνακας οργάνων θα είναι στην ουσία μια ψηφιακή οθόνη 12 ιντσών, οι ενδείξεις της οποία θα προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Παράλληλα, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τις δικές του επιλογές επεικόνισης.

Ένα νέο σύστημα multimedia με δυνατότητα ελέγχου διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω ειδικής εφαρμογής σε smartphone, καθώς και μια πλειάδα νέων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπως αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας προστίθενται στον εξοπλισμό, συνθέτοντας της κυριότερες αλλαγές του μοντέλου που είναι αρκετές και σημαντικές.

Σχετικά με το κόστος της αναβαθμισμένης έκδοσης δεν έγινε λόγος, ωστόσο μάλλον δεν θα διαφοροποιηθεί από το σημερινό παρά ελάχιστα. Λίγη υπομονή όμως φίλοι της Mustang, μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!