Υπέγραψε ο Μπότας με τη Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Υπέγραψε ο Μπότας με τη Mercedes
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2016 ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πιλότος που θα αντικαταστήσει το Ρόσμπεργκ είναι ο Φιλανδός Βαλτέρι Μπότας.

Ο καπνός από τη βόμβα που έριξε από άκρη σε άκρη στην F1 ο Γερμανός πρωταθλητής της περσινής χρονιάς Νίκο Ρόσμπεργκ με την αποχώρησή του πριν από 45 μέρες, μόλις καθάρισε.

Αυτό που όλοι γνωρίζαμε ανεπίσημα συνέβη και ο μέχρι πρότινος οδηγός της Williams, ο Βαλτέρι Μπότας, υπέγραψε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα. Έτσι θα είναι αυτός που θα οδηγήσει στο πλευρό του Χάμιλτον το 2017, ώστε η Mercedes να διατηρήσει τον τίτλο της παγκόσμια πρωταθλήτριας.

Αυτό σημαίνει φυσικά ότι ο Μάσα επιστρέφει στη Williams, όπως ήταν το σχέδιο για να απελευθερωθεί ο Μπότας. Έτσι, πλέον όλοι δηλώνουν ανακουφισμένοι και πολύ περισσότερο ο Τότο Βολφ, το αφεντικό της Mercedes που είδε τον κόσμο να χάνεται από τα πόδια του με την ανακοίνωση της παραίτησης Ρόσμπεργκ.

Μεγάλος κερδισμένος της απρόσμενης αυτής εξέλιξης είναι φυσικά ο Μπότας, ο οποίος βλέπει ξαφνικά τον εαυτό του με το πιθανότατα καλύτερο μονοθέσιο –και- της φετινής χρονιάς, να παλεύει για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κανείς δεν γνωρίζει αν η Mercedes του ετοιμάζει ρόλο «δεύτερου βιολιού» στην ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα να πάει στον Χάμιλτον, ωστόσο επισήμως ποτέ δεν έχει εκφραστεί κάτι τέτοιο από την ομάδα.

Από το ντόμινο της μεταγραφής του Μπότας στη Mercedes υπενθυμίζουμε ότι ο Μάσα επιστρέφει, παρά την αποχώρησή του στο τέλος της περασμένης σεζόν, στη Williams, ενώ ο Πασκάλ Βερλάιν θα βρεθεί από τη Manor στη Sauber για το 2017.

Τόσο ο Μπότας όσο και ο Βολφ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εξέλιξη αυτή. Τόνισαν επίσης ότι παρά τον πολύτιμο χρόνο ενσωμάτωσης του Μπότας στην ομάδα και οδήγησης του νέου μονοθέσιου που έχει χαθεί, είναι ευχής έργο ότι ο Φιλανδός έχει ήδη εμπειρία στους κινητήρες της Mercedes από την Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!