Τώρα και κατασκευαστής σκαφών η Lexus (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Τώρα και κατασκευαστής σκαφών η Lexus (vid)
Το πρώτο σκάφος που κατασκευάζει η Lexus είναι ένα μηχανοκίνητο γιοτ 42 ποδών, που έκανε το ντεμπούτο του, στο Miami Beach, με τον πρόεδρο της Toyota Motor Corporation, Άκιο Τοϊόντα να βαφτίζει το σκάφος σπάζοντας την σαμπάνια στην πλώρη του.

Mετά την Mercedes, την Bugatti και την Porsche, τώρα και η Lexus μπαίνει στον κόσμο των πολυτελών γιοτ. Ο βασικός σχεδιασμός του γιοτ έγινε στο σχεδιαστικό κέντρο Lexus Design στην Ιαπωνία, και οι σχεδιαστές συμπεριέλαβαν σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας αλλά και έδωσαν μια ζωώδη μορφή στο γιοτ, με καμπύλες που συναντάμε στα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά. Το σκάφος με την επίσημη ονομασία Lexus Sport Yacht Concept 107, κατασκευάστηκε από το θαλάσσιο τμήμα της Toyota (υπάρχει τέτοιο τμήμα;) στις εγκαταστάσεις της Marquis-Carver Yachts στο Ουισκόνσιν. Η κατασκευή της γάστρας έγινε από το κλασικό υλικό που κατασκευάζονται τα σκάφη, το γνωστό GRP το οποίο στην περίπτωση μας είναι ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Στο θέμα των κινητήρων, ένα ζευγάρι Lexus V-8 των 5.0 λίτρων που είναι ορατό μέσα από ένα διαφανές κάλυμμα, στέλνει συνολικά 885 ίππους στα δύο ποδάρια έσω-έξω της Mercury.
Ο χώρος διακυβέρνησης υιοθετεί την λογική center console, με ειδικό κάθισμα για τον κυβερνήτη με ενεργές αναρτήσεις, ώστε να εξαλείφει τις κινήσεις από τον κυμματισμό, μια τεράστια έγχρωμη οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών και πλαισιώνεται από δύο θέσεις δεξιά και αριστερά του. Επιπλέον υπάρχουν καθίσματα κατά μήκος των πλευρών. Εμπρός και χαμηλότερα βρίσκουμε το κλιματιζόμενο διαμέρισμα, που περιλαμβάνει δύο καναπέδες, νεροχύτη, φούρνο, ψυγείο, τουαλέτα με ντουζιέρα και ένα ακριβό σύστημα infotainment με 4G LTE και Wi-Fi.
Παρόλο που φαίνεται έτοιμο για παραγωγή, το Lexus Sport Yacht είναι καταδικασμένο, να παραμείνει μια δημιουργία επίδειξης των δυνατοτήτων της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!