Επικό «σώσιμο» νταλίκας σε παγωμένο δρόμο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Επικό «σώσιμο» νταλίκας σε παγωμένο δρόμο (video)
Εμπρός στο οδηγό της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx που κατάφερε να κρατήσει στον κατηφορικό παγωμένο δρόμο τη 40 τόνων νταλίκα του, είμαστε όλοι γατάκια.

φαίνεται ότι διαθέτει ο οδηγός νταλίκας της γνωστής εταιρείας FedEx, που καταγράφηκε στην κάμερα να κατεβαίνει με «διπλωμένο» το επικαθήμενο και τελικά να σώζει τη μέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού CNN, οι σκηνές που θα δείτε εξελίχτηκαν στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 80 των ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε ένα ορεινό πέρασμα του στην πολιτεία της Καλιφόρνια, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Νεβάδα.

Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε λίγο πριν ξεκινήσει μια μεγάλη κατηφόρα. Εκεί η νταλίκα δίπλωσε, οι αγωγοί αέρα στο ρυμουλκούμενο έσπασαν και τα φρένα «κλείδωσαν». Ο οδηγός βρέθηκε στην κατηφόρα με τα πίσω φρένα μπλοκαρισμένα και ξεκίνησε μια διαδικασία απίστευτης μαεστρίας για να καταφέρει να ελέγξει το μεγάλο και φορτωμένο όχημα στον παγωμένο δρόμο.

Τα περιπολικά που ακολουθούν βρίσκονται πάντα στο σημείο το χειμώνα, καθώς είναι ένα κλασικά δύσκολο κομμάτι όπου πολλοί οδηγοί χρειάζονται βοήθεια. Ένα από αυτά άλλωστε κατέγραψε και το video.

Να σημειώσουμε ότι αυτό «ανέβηκε» στη σελίδα του fb της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια (CHP Truckee) και έχει κάνει μέχρι στιγμής 30.500.000 θεάσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!