Πρωταθλητές της F1 που τα παράτησαν

Νίκος Τσιώκος
Πρωταθλητές της F1 που τα παράτησαν
Να κατακτήσει τίτλο και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση; Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν είναι ο πρώτος πιλότος της Formula1 που το πράττει αυτό, καθώς το έχουν κάνει άλλοι πέντε στην ιστορία. Το InMotion σας τους παρουσιάζει.

Άπαντες με το στόμα ανοιχτό άφησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Αυτό διότι ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του παρθενικού του τίτλου στη Formula1.
Ο Γερμανός φαίνεται ότι πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως και ο πατέρας του, για να προτιμήσει να φύγει με το κεφάλι ψηλά αντί να μείνει και να παλεύει, είτε με λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όπως έπραξαν κάποιοι άλλοι (αν και δύσκολα θα χάσει σε ανταγωνισμό η Mercedes), είτε ως Νο2 στην ομάδα του. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής επιλέγει να βάλει τέλος στην καριέρα του. Για την ακρίβεια κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε άλλες πέντε περιπτώσεις, αν και στη μία έγινε αναγκαστικά, με δεδομένο ότι ο Γιόχεν Ριντ σκοτώθηκε στη Μόντσα και εν συνεχεία αναδείχτηκε κάτοχος του τίτλου. Οι υπόλοιποι είναι οι Μάικ Χόθορν, Τζάκι Στιούαρτ, Νάιτζελ Μάνσελ και Αλέν Προστ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ με πολλές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!