Σε θρίαμβο Peugeot εξελίσσεται το Ντακάρ

Πέτρος Πιτσίνης
Σε θρίαμβο Peugeot εξελίσσεται το Ντακάρ
Με τρεις οδηγούς της να προηγούνται σημαντικά των υπολοίπων και δύο ειδικές να απομένουν, η Peugeot βλέπει το χατ τρικ στο σκληρότερο αγώνα του κόσμου να πλησιάζει.

Μετά και τη δέκατη ειδική διαδρομή στην οποία τα 3008 DKR τερμάτισαν 1-2-3 για τέταρτη φορά, η Peugeot κρυώνει ήδη τις σαμπάνιες στον τερματισμό.

Πετρανσέλ, Λεμπ και Ντεσπrέ κατάφεραν με αυτή τη σειρά να επιβληθούν του ανταγωνισμού στην ειδική Τσιλεσίτο – Σαν Χουάν, που αποτέλεσε έναν κόλαφο πλοήγησης για τα περισσότερα πληρώματα.

Λόγω αυτού του γεγονότος μάλιστα, ο Πετερανσέλ είχε ένα ατύχημα με τον αναβάτη μοτοσικλέτας Σιμόν Μάρκιτς, ο οποίος είχε χαθεί και κινούταν ανάποδα στη διαδρομή. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος οδηγός της Peugeot προηγείται και κυνηγά τη νίκη, έμεινε περισσότερα από 15 λεπτά μαζί με τον τραυματισμένο Μάρκιτς, έως ότου τον παραλάβει το ελικόπτερο της οργάνωσης για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η Θεία δίκη θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεπλήρωσε το σπάνιο ήθος του Πετερανσέλ –αναβάτης άλλωστε και ο ίδιος στο παρελθόν και έξι φορές νικητής με Yamaha- καθώς Λεμπ και Ντεσπρέ χάθηκαν στη διαδρομή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να απειλήσουν τον καθυστερημένο συναθλητή τους.

Στις θέσεις 4 και 5 της ειδικής τερμάτισαν τα δύο μίνι των Ρατζί-Γιαζίντ και Τερανόβα, ενώ στη γενική κατάταξη οι τρεις οδηγοί της Peugeot διατηρούν την ίδια σειρά με την ειδική και ακολουθούν οι Ρομά και Ντε Βιγιέρ με Toyota Hilux.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!