Ήρθε το... Πρωτότυπο Type R (pics)

Νίκος Τσιώκος
Ήρθε το... Πρωτότυπο Type R (pics)
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Honda Civic Type R, που έχει την ονομασία Prototype.

Το νέο Civic Type R έφερε στο... φως η Honda. Αυτό έγινε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το οποίο φιλοξενείται το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου, με την ιαπωνική μάρκα να δίνει στο εν λόγω μοντέλο την ονομασία Prototype. Βέβαια, αυτό είναι αναβαθμισμένο μ' ένα μυώδες αμάξωμα, τη στιγμή που οι τροποποιήσεις θα συμβάλλουν στην αεροδυναμική του απόδοση και μοιάζει στο μοντέλο παραγωγής, που θα παρουσιαστεί επίσημα εντός της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Civic Type R έχει νέο αεραγωγό στο ρύγχος του αυτοκινήτου, ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι... επιθετικός και εκτείνεται από ένα splitter από ανθρακονήματα, με μία σπορ κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή να περιβάλλει όλο το αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πρόσθετοι κεκλιμένοι αεραγωγοί, οι οποίοι δίνουν πλάτος στον προφυλακτήρα, καθώς και ένθετα με ρομβοειδές πλέγμα, που «γεμίζουν» τους ανάγλυφους αεραγωγούς.

Επίσης, στα πλαϊνά έχουμε ποδιές από ανθρακονήματα, οι οποίες εκτείνονται σε όλο το μήκος του μεταξονίου, με τις ζάντες να είναι αλουμινίου 20 ιντσών σε χρώμα piano black με κόκκινα χαρακτηριστικά, ενώ οι τροχοί έχουν μεγαλύτερους θόλους και τα ελαστικά είναι υψηλών επιδόσεων πλάτους 245.

Ακόμη, ο πίσω προφυλακτήρας είναι πιο φαρδύς, πλαισιώνει τρεις πλήρως λειτουργικές απολήξεις μ' ένα ζευγάρι κάθετες αεροτομές σε κάθε πλευρά και από κάτω εκτείνεται ένας μεγάλος διαχύτης, που είναι επίσης φτιαγμένος από ανθρακονήματα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κεντρική απόληξη αγωγής έχει πιο μικρή διάμετρο και, σε αντίθεση με τις άλλες δύο, είναι... ντυμένη μ' ένα κόκκινο μεταλλικό πλαίσιο. Βέβαια, τη διαφορά κάνουν τα πτερύγια στα άκρα της οροφής, τα οποία κοιτάζουν προς τα πίσω και... βλέπουν μία άκρως εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα. Όσον αφορά τους κινητήρες του νέου μοντέλου, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί από τη Honda.

Από εκεί και πέρα, μαζί με την κοινοποίηση για τα αποκαλυπτήρια του νέου Civic Type R Prototype η Honda ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν και οι πωλήσεις του σεντάν Civic στην Ιαπωνία και των μοντέλων ευρωπαϊκής κατασκευής Hatcback και Type R από το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαϊτάμα και τα δύο τελευταία σε αυτό στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο περίπτερο της γνωστής εταιρείας θα υπάρχουν και αγωνιστικά οχήματα από τη Formula1, το Moto GP και το Super GT, τη στιγμή που το Civic Type R προορίζεται για αγορές σε όλον τον κόσμο, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και αυτή των ΗΠΑ για να είναι η πρώτη φορά που η Honda θα πουλάει επίσημα με το σήμα της ένα Type R επί αμερικανικού εδάφους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!