«Φέρτε τον Ρόσι στη θέση του Ρόσμπεργκ»

Πέτρος Πιτσίνης
«Φέρτε τον Ρόσι στη θέση του Ρόσμπεργκ»
Μία εμβληματική φυσιογνωμία των μηχανοκίνητων σπορ προτείνει τον Βαλεντίνο Ρόσι ως ιδανικό αντικαταστάτη του Ρόσμπεργκ στη Mercedes και εξηγεί τους λόγους!

Μπορεί να έχει σχεδόν κλειδώσει το όνομα του Βαλτέρι Μπότας ως αντικαταστάτη του Νίκο Ρόσμπεργκ, όμως ο πρώην πιλότος της Formula 1, Αλεξ Ζανάρντι έχει μία δική του πρόταση με ανατρεπτικό χαρακτήρα. Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία τάσσεται σε συνέντευξή του στην ιταλική Gazzetta dello Sport υπέρ ενός θρύλου των δύο τροχών. «Για εμένα θα ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι η λογική επιλογή», ανέφερε ο Ζανάρντι που έχει χάσει και τα δύο πόδια του σε ατύχημα στη γερμανική πίστα του Λάουζιτζ το 2001, συνεχίζει όμως να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων με ειδικά τροποποιημένα οχήματα, όπου πατάει το γκάζι και το φρένο με τα χέρια. Σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Ζανάρντι, «κάτι τέτοιο θα ήταν τέλειο. Η είσοδός του στη Formula 1 θα είχε μεγάλη επίδραση στον αριθμό των θεατών. Φανταστείτε μόνον, να κέρδιζε ο Βαλεντίνο με τη Mercedes ένα Γκραν Πρι».

Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο απλό, καθώς «ο Γιατρός» έχει συμβόλαιο με τη Yamaha έως το 2018, αν και ο 37χρονος αναβάτης έχει αποδείξει το ταλέντο του σε πολλές δοκιμές με μονοθέσια της Ferrari. Μάλιστα ο πατέρα του Ρόσι αποκάλυψε, ότι το 2006 βρέθηκε γιος του μία ανάσα από τη Formula 1, ωστόσο άλλαξε γνώμη επειδή δεν του έκανε καρδιά, να σταματήσει τους αγώνες μοτοσικλέτας. Ο Ρόσι δεν μετάνιωσε ποτέ για εκείνη την απόφαση, ενώ θα του ήταν δύσκολο να πήγαινε στην ομάδα της Mercedes, αφού αποτελεί δηλωμένο οπαδό της Ferrari και θαυμαστή του Ντάνιελ Ρικιάρντο και του Βαλτέρι Μπότας.

Παρόμοιας άποψης με τον Ζανάρντι είναι και ο Τότο Βολφ. Μάλιστα ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes είχε εκφράσει την άποψη μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ρόσμπεργκ από τη Formula 1, ότι ο διάδοχος του Γερμανού θα μπορούσε να είναι ένας σταρ από κάποιο άλλο μηχανοκίνητο άθλημα.

«Κάποιος, που οδηγεί σε υψηλό επίπεδο μοτοσικλέτα, ράλι ή σπορ αυτοκίνητα, μπορεί επίσης να οδηγήσει ανταγωνιστικά ένα αυτοκίνητο της Formula 1. Δεν πρόκειται για κάτι πολύ ρεαλιστικό, όμως δεν μπορείς και να το αποκλείσεις εντελώς», είχε δηλώσει τότε ο Βολφ και είχε συμπληρώσει, ότι ο Ζαν Τοντ θα έδινε σίγουρα κατ΄ εξαίρεση την αγωνιστική σούπερ λισάνς στον Βαλεντίνο Ρόσι, για να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Εμείς πάντως είμαστε υπέρ της πρότασης Ζανάρντι, γιατί θα ανέβαζε κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!