Για πρώτη φορά στην Αμερική ο «αγώνας των πρωταθλητών» (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Για πρώτη φορά στην Αμερική ο «αγώνας των πρωταθλητών» (video)
Ο μοναδικός αυτός αγώνας, με συμμετέχοντες οδηγούς από όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Ο «αγώνας των πρωταθλητών» (Race Of Champions) είναι στην ουσία ένα εκπληκτικό σόου, μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εμπνευστής του ήταν η πρώτη γυναίκα που έφτασε να διεκδικεί πρωτάθλημα στο WRC, η γαλλίδα Μισέλ Μουτόν, που τον διοργάνωσε το 1988 με συμμετέχοντες αρχικά μόνο οδηγούς αγώνων ράλι.

Από τότε, ο διάσημος αγώνας που πραγματοποιείται στις αρχές κάθε χρόνου, συμπεριλαμβάνει και οδηγούς από διάφορα πρωταθλήματα, όπως αυτά της F1, Nascar, DTM, WRC και WEC.

Για πρώτη φορά φέτος, ο αγώνας που πραγματοποιείται σε στάδια και περιλαμβάνει δύο παράλληλες και ίδιους μήκους διαδρομές, θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

Μεγάλα ονόματα όπως οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Τζένσον Μπάτον, Φελίπε Μάσα, Τομ Κρίστενσεν, Τράβις Παστράνα και Πέτερ Σόλμπεργκ θα ανταγωνιστούν ανάμεσα σε 50 περίπου συνολικά συμμετέχοντες για το στέμμα του «πρωταθλητή των πρωταθλητών». Πέρυσι, η διάκριση αυτή είχε πάει στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Σημαντική απώλεια για τον αγώνα είναι αυτή των οδηγών του WRC, που παραδοσιακά επιτυγχάνουν πολύ καλά αποτελέσματα και θέαμα στο ROC, καθώς στις 19 Ιανουαρίου ξεκινά φέτος το ράλι Μόντε Κάρλο.

Εντυπωσιακά ωστόσο θα είναι και τα αυτοκίνητα με τα οποία θα ανταγωνιστούν οι συμμετέχοντες. Το άγνωστο αλλά συναρπαστικό track day special Vuhl 05 θα είναι ένα από αυτά, συνοδευόμενο από ένα Fiesta RX και το Polaris Slingshot SLR. Διαθέσιμα επίσης για τους οδηγούς θα είναι τα Ariel Atom Cup Car, Radical SR3 RSX, το αγωνιστικό Whelen NASCAR και το KTM X-Bow Comp R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!