Οικόπεδο αγόρασε ο Οζιέ στο Μόντε (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Οικόπεδο αγόρασε ο Οζιέ στο Μόντε (video)
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του νέου Fiesta WRC, ο Γάλλος πρωταθλητής είχε μια έξοδο χωρίς σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο και το αυτοκίνητο.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα στο Μόντε Κάρλο, γνωρίζουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στις γαλλικές Άλπεις, όπου εξελίσσεται, τον καθιστούν, παρά το ασφάλτινο τερέν, πιο επικίνδυνο από κάθε χωμάτινο. Πάγος σε κατά τα άλλα στεγνό οδόστρωμα, βροχή που μεταβάλλεται σε χιόνι και καταλήγει σε στεγνό, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που συναντούν οι οδηγοί εντός μιας και μόνο ειδικής διαδρομής.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι οποίες γίνονται εύκολα κατανοητές και από το video, ακόμα και οι καλύτεροι οδηγοί σε αυτόν τον κόσμο, ιδιαίτερα καθώς κινούνται συνεχώς στο όριο, μπορεί να έχουν την άτυχη στιγμή τους. Και ο Οζιέ την είχε, στη δεύτερη μέρα των δοκιμών, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, καταστρέφοντας τον πίσω αριστερό τροχό και την ανάρτηση του Fiesta.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της M-Sport Μάλκολμ Γουίλσον, το συμβάν αυτό δεν καθυστέρησε ιδιαίτερα την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς σε περίπου 2 ώρες οι μηχανικοί αποκατέστησαν τη ζημιά και ο Οζιέ συνέχισε τη δοκιμή.

Σε μια περίπου εβδομάδα από σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου, ξεκινά το πρόγραμμα του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο WRC και με δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα είναι καινούρια, όλοι επιζητούν τον περισσότερο χρόνο δοκιμών, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι για τον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!