Η επιτομή της πολυτέλειας από την Lexus (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η επιτομή της πολυτέλειας από την Lexus (video)
Το νέο κορυφαίο μοντέλο LS της ιαπωνικής εταιρείας συνδυάζει αριστοτεχνικά την υψηλή τεχνολογία με τη δυναμική σχεδίαση και την κορυφαία πολυτέλεια.

Εδώ και η 28 χρόνια το αρκτικόλεξο LS χαρακτηρίζει την κορυφαία λιμουζίνα της Lexus, που σε πολλές αγορές του κόσμου κατάφερε όσο καμία άλλη να ανταγωνιστεί τις κραταιές προτάσεις των Γερμανών κατασκευαστών.

Στη νέα της εκδοχή για το 2017 η Lexus ξεκίνησε την LS από ένα λευκό κομμάτι χαρτί σε κάθε επίπεδο. Αισθητικά, το μοντέλο είναι πιο χαμηλό, πιο αιχμηρό και πιο δυναμικό παρά ποτέ, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη μάσκα που γνωρίσαμε στα NX και RX.

Με μήκος 5,23 μέτρα και πλάτος 1,9 το μεγάλο αμάξωμα βρίσκεται ακριβώς μεταξύ των κανονικών και των επιμηκυμένων εκδόσεις της Mercedes S-Class και της BMW 7 αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό, η ποιότητα των υλικών εντυπωσιάζει όπως και η σχεδίαση, που προσπαθεί όσο είναι δυνατόν με βάση τον απίστευτα πλούσιο εξοπλισμό να παραμένει αφαιρετική. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, πέρα από τις μεγάλες ψηφιακές οθόνες, στο LS ο ιδιοκτήτης θα έχει την πληροφόρηση που χρειάζεται από το μεγαλύτερο head up display της αγοράς, με διαγώνιο 12’’.

Φυσικά αυτά δεν αρκούν για ένα περιβάλλον κορυφαίας ηρεμίας και χαλάρωσης. Έτσι η τεχνικοί της Lexus πέτυχαν στο εσωτερικό του μοντέλου αυτό που αποκαλούν τον «ήχο της απόλυτης σιωπής», εξουδετερώνοντας τους ενοχλητικούς θορύβους με κατάλληλες συχνότητες που παράγει το σύστημα ήχου. Το οποίο δεν είναι ένα απλό μέσο αναπαραγωγής μουσικής, αλλά ένα σύστημα αναφοράς της Mark Levinson με 3d ήχο και δεκάδες ηχεία πλευρικά και… οροφής.

Το εντελώς νέο πλαίσιο GA-L μειώνει το βάρος κατά περίπου 100 κιλά στις αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ εντελώς νέος είναι και ο κινητήρας, μικρότερος σε κυβισμό και αριθμό κυλίνδρων, αλλά ιδιαίτερα ισχυρός και οικονομικός.

Πιο συγκεκριμένα, ένα V6 σύνολο 3,5 λίτρων με δύο turbo, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10! Σχέσεων, αποδίδει 415 ίππους ισχύος και 600 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα το νέο LS500 να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Πνευματικές αναρτήσεις, ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς και ενεργητική τετραδιεύθυνση φροντίζουν να εξασφαλίζουν απίστευτα ακριβή και δυναμική οδική συμπεριφορά. Επιπρόσθετα, εκτός από όλα τα πιθανά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το LS διαθέτει επίσης και ένα σύστημα αυτόματης αποφυγής της πρόσκρουσης, που επενεργεί όχι μόνο στα φρένα αλλά και στο σύστημα διεύθυνσης, αποφεύγοντας τον κίνδυνο.

Οι πωλήσεις του νέου κορυφαίου Lexus LS θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 σε 90 χώρες παγκοσμίως, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!