Έμπνευση από το παρελθόν για τη νέα εποχή (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Έμπνευση από το παρελθόν για τη νέα εποχή (video)
Το πρωτότυπο VW I.D. Buzz Concept αξιοποιεί με μαεστρία την κληρονομιά της εταιρείας, συνθέτοντας το ιδανικό πολυμορφικό όχημα του 21ου αιώνα.

Το Τ100, όπως άλλωστε και το Beetle, αποτέλεσαν εμβληματικά μοντέλα όχι μόνο για την VW, αλλά συνολικά για την αυτοκίνηση.

Το κλασικό ενός όγκου επαγγελματικό van της VW συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την κοινωνική επανάσταση της αγάπης, της ειρήνης και της ελευθερίας που θέλησαν να φέρουν τη δεκαετία του ’60 τα «παιδιά των λουλουδιών». Δικαίως λοιπόν, μια ακόμα επανάσταση, τεχνολογική αυτή τη φορά, η γερμανική εταιρεία την προωθεί μέσα από μια γνώριμη φόρμα.

Το VW I.D. Buzz Concept είναι ακριβώς αυτό: το πολυμορφικό αυτοκίνητο του μέλλοντος με έμπνευση από το παρελθόν. Γιατί μπορεί από τη δεκαετία του ’60 τα πάντα να έχουν αλλάξει στην τεχνολογία. Στην χωροταξία, όμως, το σχήμα του Τ100 παραμένει το ιδανικό για την επίτευξη των μέγιστων χώρων και της κορυφαίας εργονομίας.

Χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα αισθητικά τεχνάσματα λοιπόν, η VW καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρον το παραλληλόγραμμο σχήμα ενός κατά τα άλλα συνηθισμένου van, που όμως δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει πιστά το lifestyle του μέλλοντος. Κατασκευασμένο για τον ελεύθερο χρόνο, το 6θέσιο εσωτερικό του πρωτότυπου I.D. Buzz μπορεί να μετατραπεί σε χώρο συζήτησης, γεύματος, παιχνιδιού ή ύπνου, καθώς τα καθίσματά του περιστρέφονται, διπλώνουν, ανοίγουν και γενικά κάνουν ότι μπορούν για να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες των επιβατών.

Μινιμαλιστικό και απολύτως συμβατό με την ψηφιακή εποχή, το εσωτερικό διαθέτει μεγάλες οθόνες χειρισμού και επικοινωνίας, ενώ τι τιμόνι είναι τηλεσκοπικό και βυθίζεται στο ταμπλό όταν το I.D. Buzz βρίσκεται σε κατάσταση αυτόνομης κίνησης.

Ως μια πρόβλεψη του μέλλοντος των μετακινήσεών μας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ηλεκτρικό και μάλιστα τετρακίνητο, με δύο μοτέρ, ένα για κάθε άξονα. Με συνολική ισχύ 369 ίππων, οι κινητήρες εξασφαλίζουν εντυπωσιακή επιτάχυνση και ροπή για κίνηση σε κάθε επιφάνεια. Πιο εντυπωσιακή όμως είναι η αυτονομία κίνησης που φτάνει στα περίπου 430 χιλιόμετρα, όπως και η ταχύτητα φόρτισης που περιορίζεται στα 30 μόλις λεπτά, με ταχυφορτιστή 150 Kw.

Σύμφωνα με την VW αυτοκίνητα με τις δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του I.D. Buzz Concept θα είναι μια πραγματικότητα στην αγορά περίπου το 2025. Μόλις 8 χρόνια μακριά δηλαδή, αυτό που σήμερα φαντάζει ως επιστημονική φαντασία θα είναι το αυτοκίνητο που θα αγοράζουμε στις εκθέσεις της VW –ή με ένα κλικ στο ίντερνετ. Πολύ ενδιαφέρουσα η προοπτική της αυτοκίνησης, δεν συμφωνείτε;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!