Η Kia προκαλεί Audi, BMW, Mercedes (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Kia προκαλεί Audi, BMW, Mercedes (video)
Το πρώτο μεσαίο σεντάν με πίσω κίνηση στην ιστορία της παρουσίασε η Kia, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της για είσοδο στο club των κατασκευαστών κύρους.

Με το νέο Stinger GT που μόλις παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, η Kia ρίχνει το γάντι στους παραδοσιακούς κατασκευαστές μεσαίων τετράθυρων μοντέλων κύρους, με σπορ προσανατολισμό. Οι BMW, Mercedes και Alfa εσχάτως, χρησιμοποιούν όλες πλαίσια με πίσω κίνηση, με στόχο να δημιουργήσουν δυναμικά, συναρπαστικά και ταυτόχρονα πολυτελή μοντέλα στην κατηγορία που δραστηριοποιούνται τα μοντέλα τους 3 Series, C-Class και Giulia αντίστοιχα.

Το Stinger GT διαθέτει ένα κλασικό σεντάν αμάξωμα με δυναμικές ωστόσο αναλογίες κουπέ, όπως προστάζει η σύγχρονη αισθητική της κατηγορίας. Έτσι, ανάμεσα στους ανταγωνιστές του, περικλείει φυσικά και τις BMW 4 Grandsport, όπως και τα Audi A5 Sportback. Μεγάλο σε μήκος και πλάτος, στα 4,8 και 1,87 μέτρα αντίστοιχα, διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό με πολύ προσεγμένη σχεδίαση και ποιοτικά υλικά.

Εκεί ωστόσο που η Kia δίνει το μεγάλο της επικοινωνιακό βάρος είναι η δυναμική συμπεριφορά και οι επιδόσεις. Με τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, το Stinger GT θα διαθέτει βασικό κινητήρα ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο σύνολο 255 ίππων που θα εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις. Εκεί ωστόσο που η Kia εστιάζει περισσότερο, είναι στην κορυφαία έκδοση με τον V6 κινητήρα των 3.3 λίτρων, που αποδίδει 365 ίππους.

Η τελευταία, με τη βοήθεια αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, όντας ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Τροχοί διαμέτρου 19 ιντσών, φρένα της Brembo και πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα δίνουν το στίγμα των κορυφαίων επιδόσεων.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι εμφανής χάρη στη χρήση δέρματος Nappa για τα καθίσματα, ενώ ένα σύστημα ήχου της Harman Kardon αναλαμβάνει να δημιουργήσει το κατάλληλο soundtrack κορυφαίας ποιότητας για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ένα σύγχρονο κέντρο multimedia με μεγάλη οθόνη 8’’ ιντσών συμπληρώνουν την ιδιαίτερα θετική εικόνα.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, οπότε, παρά την παρουσίασή του στις ΗΠΑ, το Stinger GT θα είναι ένα μοντέλο με έμφαση στην απόλαυση της οδήγησης. Το εμπορικό του λανσάρισμα στη γηραιά ήπειρο θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του 2017 σε τιμές που αναμένονται να πλησιάζουν πλέον πολύ κοντά σε αυτές του γερμανικού ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!