Στην έκτη θέση με την ακριβότερη βενζίνη η Ελλάδα

Νίκος Τσιώκος
Στην έκτη θέση με την ακριβότερη βενζίνη η Ελλάδα
Στην έκτη θέση της λίστας με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο βρίσκεται η χώρα μας. Εξωπραγματικό το ποσοστό που πληρώνουμε σε φόρους.

Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, ολοένα και περισσότερο κάνουμε βήματα προς τα πίσω σαν χώρα. Μάλιστα, σημειώνουμε και αρνητικά ρεκόρ, ειδικά όσον αφορά τον τομέα των καυσίμων. Με την έλευση του νέου έτους, είδαμε τις τιμές να ανεβαίνουν κατά πολύ σε βενζίνη, υγραέριο και πετρέλεαιο, τη στιγμή που ήρθαν και τα επίσημα στοιχεία να μας επιβεβαιώσουν πόσο στα ύψη είναι η βενζίνη.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι στην έκτη θέση της λίστας με την ακριβότερη βενζίνη, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την ακρίβεια, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση πάνω από 5 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη και πάνω από 10 λεπτά ανά λίτρο σε πετρέλαιο και υγραέριο.

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό, η τιμή της έχει φτάσει στα ύψη, ήδη, στα νησιά, καθώς έχει πλησιάσει τα 2 ευρώ (μέχρι και 1,93). Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι ότι από την τιμή της βενζίνης πληρώνουμε το 67% σε φόρους και 53% για το πετρέλαιο, τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει να αυξηθούν τα έσοδα στα 670 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!