Ποια αυτοκίνητα ονειρευόμαστε και ποια αγοράζουμε;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια αυτοκίνητα ονειρευόμαστε και ποια αγοράζουμε;
Η Google έδωσε στοιχεία για τις πιο δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων στη διάσημη μηχανή αναζήτησης, που δείχνουν ότι άλλα πράγματα μας αρέσουν και άλλα τελικά αγοράζουμε.

Μια Bentley Bentayga 600 ίππων, με τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα, κορυφαία πολυτέλεια και άνεση, εξοπλισμό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και δυνατότητα κίνησης επί παντός εδάφους, σίγουρα εξάπτει τη φαντασία κάθε οδηγού. Πολύ περισσότερο τουλάχιστον από μια Toyota Corolla ή ένα Honda Civic.

Ακριβώς αυτό αποδεικνύει η δημοσιοποίηση των στοιχείων της Google, σχετικά με τον ποιες μάρκες αυτοκινήτων αναζήτησαν οι αμερικανοί καταναλωτές περισσότερο το 2016. Τα αποτελέσματα αποτελούν έκπληξη, καθώς εκτός της Honda που φιγουράρει πρώτη και της Ford στην έκτη θέση, όλες οι υπόλοιπες εταιρείες στην πρώτη δεκάδα των αναζητήσεων παράγουν είτε πολυτελή, είτε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Έτσι, παρότι στις ΗΠΑ πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία είναι η General Motors, ακολουθούμενη από τη Ford και την Toyota, στις αναζητήσεις στο internet η δημοτικότητά τους πέφτει πολύ χαμηλά. Αντίθετα, μάρκες όπως οι Mercedes, Tesla, Lamborghini και Volvo που έχουν πολύ χαμηλότερους όγκους πωλήσεων, βρίσκονται μαζί με τη Honda στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών σε αναζητήσεις εταιρειών.

Στη λίστα της Google βλέπουμε να διαπρέπουν μάρκες πανάκριβες με μοντέλα του ανώτατου άκρου της πολυτελούς κατηγορίας, όπως η Bentley, η Rolls Royce και η Maserati, την ίδια στιγμή που απουσιάζουν μάρκες πολύ δημοφιλείς εμπορικά όπως η Nissan, η Chrysler και φυσικά η κυρίαρχος της αμερικανικής αγοράς General Motors.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ δύο Ιταλοί κατασκευαστές supercar βρίσκονται μέσα στη δεκάδα των εταιρειών με τις περισσότερες αναζητήσεις, καμία δεν είναι, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι από εμάς, η Ferrari. Γεγονός που δείχνει ότι προφανώς οι Lamborghini και Maserati είτε κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στον τομέα της επικοινωνίας, είτε ότι τα μοντέλα τους συγκινούν τους Αμερικανούς περισσότερο από αυτά της Ferrari.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως δείχνουν και οι παρακάτω πίνακες των δημοφιλέστερων μαρκών αυτοκινήτου σε αναζητήσεις και σε πωλήσεις, άλλα ονειρευόμαστε και άλλα τελικά αγοράζουμε.

Top Ten αναζητήσεων Google κατά μάρκα στις ΗΠΑ

1. Honda

2. Mercedes-Benz

3. Tesla

4. Lamborghini

5. Volvo

6. Ford

7. Jaguar

8. Bentley

9. Maserati

10. Rolls-Royce

Top Ten πωλήσεων κατά μάρκα στις ΗΠΑ

1. General Motors

2. Toyota Motor Corporation

3. Ford Motor Company

4. FCA/Chrysler Group

5. Honda Motor Company

6. Nissan Motor Company

7. Hyundai-Kia

8. Volkswagen Group

9. BMW-Mini

10. Mercedes - Smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!