Moto GP : Η χρονιά της επιστροφής του Μάρκεζ

Νίκος Τσιώκος
Moto GP : Η χρονιά της επιστροφής του Μάρκεζ
Το 2016 ήταν η χρονιά που ο Μαρκ Μάρκεζ επέστρεψε στην κορυφή του Moto GP για να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του σε τέσσερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Το 2013 ο Μαρκ Μάρκεζ μπήκε στο Moto GP και εξ' αρχής έδειξε το ταλέντο του και κατέκτησε δύο σερί τίτλους. Το 2015 έκανε μία... παύση για να παραχωρήσει τον... θρόνο στον συμπατριώτη του Χόρχε Λορένθο, όμως το 2016 ήταν η χρονιά της επιστροφής του.

Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Yamaha και των αναβατών της (Λορένθο, Βαλεντίνο Ρόσι), καθώς και τις εγκαταλείψεις που είχαν αυτοί οι δύο. Έτσι, έφτασε στον τρίτο τίτλο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία μόλις τον τέταρτο χρόνο παρουσίας του σε αυτή. Όλα ξεκίνησαν με το βάθρο στο Κατάρ για να έρθουν οι δύο νίκες σε Αργεντινή, Αμερική και άλλο ένα πόντιουμ στην Ισπανία.

Η 13η θέση στη Γαλλία ήταν το χειρότερο αποτέλεσμά του σε όλη τη σεζόν για να ακολουθήσουν τρεις δεύτερες θέσεις σε Ιταλία, Καταλονία και Ολλανδία και να επιστρέψει στις νίκες στη Γερμανία. Σειρά πήραν μία πέμπτη θέση στην Αυστρία, η τρίτη στην Τσεχία και δύο τέταρτες σε Μεγάλη Βρετανία και Σαν Μαρίνο.

Ωστόσο, με τις νίκες του σε Αραγονία και Ιαπωνία, σε συνδυασμό με τ' αποτελέσματα των αντιπάλων του, εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Έτσι, δεν τον πτόησε η εγκατάλειψή του στην Αυστραλία και η 11η θέση στη Μαλαισία για να ολοκληρώσει τη σεζόν με τη δεύτερη θέση και άλλο ένα πόντιουμ στη Βαλένθια.

Με αυτόν τον τρόπο, κατέκτησε το πρωτάθλημα με 298 βαθμούς έναντι 249 του Ρόσι και 233 του Λορένθο. Όσον αφορά τους αναβάτες της Yamaha, αυτή τη φορά δεν έδωσαν μάχη μέχρι το φινάλε, είδαν τον αντίπαλό τους να... κάθεται στην κορυφή και θα προσπαθήσουν εκ νέου το 2017, ο μεν «Γιατρός» για το δέκατο, ο δε Ισπανός για το τέταρτο, αυτή τη φορά με την Ducati.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!