Με νέο πρόσωπο και τεχνολογίες το Skoda Octavia Scout (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Με νέο πρόσωπο και τεχνολογίες το Skoda Octavia Scout (video)
Μετά τα Octavia Hatchback, Combi και RS, ήρθε και η ώρα του Scout να δεχτεί την αισθητική ανανέωση της γκάμας και πολλά νέα στοιχεία εξοπλισμού.

Με χαρακτήρα crossover, χάρη στην τετρακίνηση και την αυξημένη κατά 3 εκατοστά απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, η έκδοση Scout του Skoda Octavia Combi είναι μια από τις πολύπλευρες της γκάμας.

Το δυναμικό μοντέλο με το αυξημένο εύρος κίνησης απέκτησε τη νέα αισθητική της γκάμας, όπου κυρίως ξεχωρίζει από τα εμπρός φωτιστικά σώματα και φυσικά τη μάσκα. Το μοντέλο διατίθεται με ένα κινητήρα βενζίνης 1.8 λίτρων TSi που αποδίδει 150 ίππους και δύο σύνολα πετρελαίου TDi με χωρητικότητα δύο λίτρων και ισχύ 150 και 184 ίππους.

Για πρώτη φορά, το ανανεωμένο Scout θα συνδυάζει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων σε συνδυασμό με τον δίλιτρο diesel κινητήρα των 150 ίππων.

Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο διαθέτει ένα εντελώς νέο σύστημα infotainment (video) με ψηφιακή οθόνη αφής και δυνατότητες on line σύνδεσης, κράτησης θέσης στάθμευσης, απεικόνισης της εφαρμογής street view της Google, αυτόματη ή χειροκίνητη ενεργοποίηση κλήσης ανάγκης και πολλές ακόμα δυνατότητες σύνδεσης με φορητές συσκευές μέσω Android auto και Apple Car Play.

Στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης έχουν προστεθεί τα Rear Traffic Alert, Blind Spot Detect, Trailer Assist και φυσικά διατίθεται το σύστημα αυτόματης πέδησης σε πιθανότητα πρόσκρουσης City Emergency Brake, το οποίο διαθέτει και τη δυνατότητα αναγνώρισης πεζών και λειτουργεί με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.

Το Skoda Octavia Scout θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2017 σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!