Νίκες το 2017, τίτλος το 2018 για το C3 WRC

Πέτρος Πιτσίνης
Νίκες το 2017, τίτλος το 2018 για το C3 WRC
Η Citroen αποκάλυψε κατά την παρουσίαση του νέου C3 WRC ότι ο στόχος με το νέο αυτοκίνητο είναι ο τίτλος, αλλά το 2018.

Η τεράστια εμπειρία της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δεν κρύβεται. Από το 1999 έως και το 2012, κατάφερε να κερδίσει 96 νίκες σε αγώνες, 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 9 οδηγών –με τον εκπληκτικό και κορυφαίο οδηγό όλων των εποχών στους αγώνες ράλι Σεμπαστιέν Λεμπ.

Με αυτά τα δεδομένα, όταν η Citroen μιλά οι άλλοι πρέπει να ακούν. Έτσι, η γαλλική εταιρεία, στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του νέου της όπλου για το πρωτάθλημα του 2017, του C3 WRC, αποκάλυψε ότι ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι φυσικά οι νίκες. Ωστόσο, επειδή ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός και το αυτοκίνητο πολύ νέο, ο στόχος του τίτλου μεταφέρεται για το 2018.

Με οδηγούς τους Κρις Μικ, Κρεγκ Μπριν και Στεφάν Λεφέμπβρ, η Citroen έχει να αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια για το 2016 Hyundai, την M-Sport με το Fiesta WRC και φυσικά την Toyota που επανήλθε στους αγώνες ράλι με το Yaris WRC. Όλες οι ομάδες έχουν εντελώς νέα αυτοκίνητα για το 2017, καθώς η αλλαγή των τεχνικών κανονισμών έδωσε ελευθερίες κυρίως στο αμάξωμα που απαίτησαν εξέλιξη από λευκό χαρτί.

Όπως και οι ανταγωνιστές του, έτσι και το C3 αποδίδει 380 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπή από τον turbo κινητήρα των 1.6 λίτρων. Ωστόσο, η Citroen υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της τα τελευταία 4 χρόνια στο WTCC με τον ίδιο κινητήρα, της έχει δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα εξέλιξης και αξιοπιστίας.

Με κορυφαίο χορηγό την πόλη του Άμπου Ντάμπι, η Citroen έκανε την επίσημη αποκάλυψη της ομάδας στην πρωτεύουσα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου φυσικά είχε το αυτοκίνητο με τα επίσημα χρώματα, στην τελική του μορφή.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής Ίβ Ματόν, «οι φίλοι των αγώνων περιμένουν από τη Citroen να κερδίσει με το καλημέρα και αυτό προσθέτει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους μας. Ωστόσο στη μορφή που βρισκόμαστε τώρα είμαστε μια νέα σχετικά ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να εγκλιματιστούμε στα νέα δεδομένα. Φυσικά, όπως σε κάθε μας συμμετοχή ασχέτως της μορφής του αγώνα, έτσι και αυτή θα την αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα. Γι’ αυτό και προσδοκούμε νίκες μέσα στο 2017 και την κατάκτηση τουλάχιστον ενός εκ των δύο πρωταθλημάτων –οδηγών και κατασκευαστών- το 2018».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!