Μια ελληνική συμμετοχή στο Monte

Πέτρος Πιτσίνης
Μια ελληνική συμμετοχή στο Monte
Για 4η χρονιά, ο Δημήτρης Δριβάκος με συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ και το Honda Civic Type-R, θα πάρουν εκκίνηση στον πρώτο αγώνα του WRC για το 2017.

To 85ο ράλι Μόντε Κάρλο, ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2017, θα πραγματοποιηθεί από τις 16-22 Ιανουαρίου 2017. Ο αγώνας περιλαμβάνει 17 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 382.65 χιλιομέτρων, εκ των οποίων δύο νυχτερινές.

Παρότι το ράλι Μόντε Κάρλο έχει ειδικές διαδρομές μόνο σε άσφαλτο, θεωρείται ένα από τους δυσκολότερους και πιο επικίνδυνους του πρωταθλήματος. Το παγωμένο σε πολλά σημεία οδόστρωμα, η χιονόπτωση, η ομίχλη, οι πολύ στενοί δρόμοι με το βράχο από τη μια πλευρά και το τοιχίο από την άλλη, δημιουργούν συνθήκες ρώσικης ρουλέτας για τους οδηγούς.

Ο έλληνας οδηγός Δημήτρης Δριβάκος δήλωσε για τη φετινή συμμετοχή του:

« Το 85ο Rallye Automobile Monte Carlo είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές πραγματοποιούνται το βράδυ, με τη 2η Ε.Δ. να έχει εκκίνηση στις 22:57 με πολύ κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και νιώθω ικανοποιημένος από την απόδοση του αυτοκινήτου. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση, καθώς φέτος για πρώτη φορά έχουμε και την υποστήριξη με τις ευχές και τις υπογραφές στο φτερό του Type-R των εννέα Ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση της εταιρείας μας στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων στις 8 Δεκεμβρίου 2016».

Χορηγοί του Honda Civic Type-R εκτός από την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., είναι επίσης η ιταλική εταιρεία λιπαντικών ERG, η εταιρεία Ital Lines logistics, η Ευρώπη Ασφαλιστική, οι μπαταρίες Faal, τα τιμόνια Lizarde και τα αγωνιστικά καύσιμα Panda.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Honda Civic TypeR3

Κινητήρας: Κ20Ζ4-4κύλινδος εν σειρά με κυβισμό 1998 cm3

Μεγ. Ισχύς : > 270PS @ 8500 rpm

ECU : Efi Euro 4

Κιβώτιο Ταχυτήτων : Sadev σειριακό (6+1)

Μετάδοση: Συμπλέκτης διπλού δίσκου, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD)

Ανάρτηση : Ρυθμιζόμενη X-Treme Tech

Φρένα : Brembo 328/278, αεριζόμενα

Αγωνιστική κατηγορία : A7/R3

Πρωτάθλημα : Intercontinental Rally Championship

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!