Πολύ θέαμα στο WRC το 2017 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πολύ θέαμα στο WRC το 2017 (video)
Οι δοκιμές του Οζιέ με το Ford Fiesta WRC δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη χρονιά θα είναι εντυπωσιακά.

Με 380 ίππους, ενεργά διαφορικά, μεγαλύτερα μετατρόχια και μια σειρά από σχεδόν απεριόριστα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα αυτοκίνητα του κορυφαίου θεσμού των αγώνων ράλι το 2017 αναμένεται να είναι όχι μόνο εντυπωσιακά σε αισθητική αλλά και ταχύτατα.

Οι οδηγοί αναμένουν διαφορές αρκετών δευτερολέπτων στις ίδιες ειδικές διαδρομές, κυρίως από τη βελτίωση της αεροδυναμικής που θα αυξήσει κατά πολύ τις ταχύτητες.

Όπως και στην F1, έτσι και στο WRC έγινε κατανοητό ότι οι πολύ αυστηρές προδιαγραφές, που είχαν ως στόχο να μειώσουν το κόστος, τελικά καταστρέφουν το θέαμα. Έτσι το 2017 θα είναι μια χρονιά επανεκκίνησης και για το WRC, με αγωνιστικά εξελιγμένα και κατασκευασμένα από το μηδέν. Ταυτόχρονα, θα έχουν πολύ περισσότερες ελευθερίες στη σχεδίαση, με περίπου κοινή απόδοση από τα turbo σύνολα των 1.6 λίτρων, που περίπου αγγίζει τους 380 ίππους.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις δοκιμές του Οζιέ με το Fiesta WRC στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Σουηδίας, το θέαμα είναι εξασφαλισμένο καθώς οι ταχύτητες είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα πλαγιολισθήσεις διαρκείας, άλματα και προσπάθεια του οδηγού στο όριο που αυξάνουν το θέαμα, να αποτελούν το κυρίαρχο μενού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!