Μετρητά ψάχνει το νέο αφεντικό της F1

Πέτρος Πιτσίνης
Μετρητά ψάχνει το νέο αφεντικό της F1
H Liberty Media, ο αμερικανικός κολοσσός που θα εξαγοράσει τα δικαιώματα της F1, ψάχνει να βρει ζεστό χρήμα για να κλείσει τη συμφωνία.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Liberty Media, η αμερικανική εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης που έχει επίσης τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης πολλών δημοφιλών σπορ στις ΗΠΑ, έχει συμφωνήσει από το Σεπτέμβριο την πλήρη εξαγορά της F1.

Τη στιγμή αυτή κατέχει το 18,7 των μετοχών του δημοφιλούς αθλήματος, το οποίο εξαγόρασε από την Delta Topco, μητρική εταιρεία εκμετάλλευσης της F1, αντί του ποσού των 746.000.000 δολαρίων σε μετρητά.

Για την απόκτηση του υπόλοιπου πλειοψηφικού πακέτου, η συμφωνία προβλέπει επιπλέον περίπου 3,4 δις δολάρια, τα οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται πως συγκεντρώνει η Liberty Media. Καθώς η επικύρωσης της συμφωνίας από την FIA, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2017, θα σημάνει και την καταβολή του μεγάλου τιμήματος της εξαγοράς.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Liberty Media μέσω του Τσέις Κάρεϊ που θα αναλάβει χρέη προέδρου της F1 με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μεγάλες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων όπως οι Shaw Group, JANA Partners, Cunniff & Goldfarb, Soroban Capital Partners, SPO Advisory, and Viking Global Investors έχουν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσουν τη Liberty Media με το ποσό των 1,55 δις δολαρίων για την εξαγορά.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις δηλώσεις του σημερινού αφεντικού της F1, του Μπέρνι Έκλεστοουν, που άφηναν υπόνοιες ότι ίσως η Liberty Media να μην έχει βρει τα χρήματα, μέχρι τη στιγμή του κλεισίματος της συμφωνίας. Κάτι που δεν ανησυχούσε και ιδιαίτερα τον δαιμόνιο 85χρονο Βρετανό, καθώς η περιουσία του υπολογίζεται άνω των 3 δις δολαρίων ενώ η F1 συνεχίζει να παράγει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια κερδών κάθε έτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!