Λάτβαλα και επίσημα στην Toyota

Νίκος Τσιώκος
Λάτβαλα και επίσημα στην Toyota
Το πρόγραμμά της για το 2017 στο WRC ανακοίνωσε η Toyota, με τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα να είναι και επίσημα ο βασικός οδηγός της για τη νέα χρονιά.

Εδώ και λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει ότι ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα θα είναι ο βασικός οδηγός της Toyota για το 2017. Αυτό είναι και επίσημο από την Τρίτη, καθώς η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τη χρονιά που θα σημάνει την επιστροφή της, μετά από 17ετή απουσία.

«Ξεκίνησα την καριέρα μου στα Ράλι μ' ένα Toyota Corolla GT το 2001 και η πρώτη μου ανταγωνιστική συμμετοχή με αυτοκίνητο του WRC ήταν στο τιμόνι ενός Corolla το 2003. Κατά πολλούς τρόπους είναι σαν να έρχομαι στο σπίτι. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μπαίνω στην ομάδα της Toyota Gazoo Racing από την αρχή και που θα οδηγώ αυτή τη νέα περιπέτεια μαζί τους.

Νιώθω τυχερός που θα είμαι μέλος αυτής της ιστορίας και ελπίζω να πάρουμε πολλές νίκες», δήλωσε ο Φινλανδός. Από εκεί και πέρα, ανακοινώθηκε ο Εσαπέκα Λάπι ως δοκιμαστής, αφού κατέκτησε τον τίτλο στο WRC2 φέτος και θεωρείται ένα από τα ταλέντα του πρωταθλήματος. «Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα τον συνοδηγό μου Γιάνε Φερμ.

Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό. Αμφότεροι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε μεγάλο κίνητρο που μπαίνουμε στην ομάδα και ιδιαίτερα ευγνώμονες γι' αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα δοκιμών με το Yaris WRC», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!