Στην M-Sport ο Οζιέ

Νίκος Τσιώκος
Στην M-Sport ο Οζιέ
Στην M-Sport θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεμπαστιάν Οζιέ και από το Volkswagen Polo R θα μεταφερθεί στο Ford Fiesta. Μαζί του και ο Χουλιάν Ινγκρασιά.

Αρκετή συζήτηση έγινε για το μέλλον του Σεμπαστιάν Οζιέ, μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το WRC. Ο Γάλλος, όμως, δεν άργησε να βρει νέα... στέγη, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην M-Sport.

Έτσι, από το Polo R θα μεταπηδήσει στο Ford Fiesta, ενώ μαζί του θα είναι και πάλι στο μπάκετ ο Χουλιάν Ινγκρασιά, με το δίδυμο να πιστεύει πως έχει στα χέρια του το καλύτερο αυτοκίνητο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. «Θα υπάρχουν πολλά καινούρια πράγματα τη νέα σεζόν, αλλά σίγουρα ανυπομονώ γι' αυτή.

Έχουμε μία νέα γενιά αυτοκινήτων και μία νέα ομάδα, είναι μία συναρπαστική στιγμή. Θα δώσουμε το καλύτερο για να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ενήμεροι για τις προκλήσεις και μπορώ να δω πόσο διψασμένος είναι ο Μάλκολμ (Γουίλσον) και η ομάδα του για επιτυχία. Είναι αστείο που σκέφτομαι ότι πριν από λίγο καιρό έλεγα πως θα ήταν ωραία να δουλέψω μαζί του μία μέρα.

Δεν είχα ιδέα εκείνη τη στιγμή ότι θα ερχόταν τόσο σύντομα», δήλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής. «Πάμε στο Ράλι Μόντε Κάρλο με το Νο1 στην πόρτα του Ford Fiesta WRC και το πιο δυνατό οδηγικό δίδυμο που είχαμε ποτέ. Θα είναι υποτιμητικό να πω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για την επόμενη σεζόν.

Πιστεύουμε ότι έχουμε φτιάξει ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει αυτής της νέας συναρπαστική εποχής. Έχουμε δουλέψει ιδιαίτερα σκληρά για να εξασφαλίσουμε τους Σεμπαστιάν (Οζιέ) και Χουλιάν (Ινγκρασιά) και πιστεύουν ότι το Ford Fiesta WRC είναι ένα αυτοκίνητο, με το οποίο μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους», είπε από τη μεριά του το αφεντικό της M-Sport, Μάλκολμ Γουίλσον.

Από εκεί και πέρα, ομόσταυλός του θα είναι ο Οτ Τανάκ, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του Fiesta. «Είχα μία καλή σεζόν το 2016. Αποκτήσαμε πολλή εμπειρία κάτω από τις ζώνες μας και νομίζω ότι έγινα πολύ πιο δυνατός οδηγός. Ήταν καλό να δω την ταχύτητα να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι η πρώτη φορά που είχα στα χέρια μου την εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου εντελώς από την αρχή και ήταν ωραίο να δουλεύω με τους μηχανικούς», ανέφερε ο Εσθονός, που μέτρησε δύο παρουσίες στο βάθρο φέτος με τη DMACK, η οποία επίσης χρησιμοποιούσε το Fiesta. Τέλος, στην ανακοίνωση της M-Sport δεν έγινε αναφορά στον Ερίκ Καμιγί, που έχει συμβόλαιο για το 2017, με τα νεότερα για το μέλλον του να αναμένονται σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!