Το Αυστριακό GP ψηφίστηκε ως το καλύτερο GP του MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
Το Αυστριακό GP ψηφίστηκε ως το καλύτερο GP του MotoGP
Το Αυστριακό GP του 2016 ψηφίστηκε ως το καλύτερο της σεζόν MotoGP, από την επιτροπή Grand Prix που αποτελείται από μέλη της FIM, IRTA και της Dorna.

Μετά από 18 χρόνια η Αυστρία συμπεριλήφθηκε ως γκραν πρι προορισμός, στο καλεντάρι του Moto GP. Η εντυπωσιακή πίστα που ήταν γνωστή ως Α1 Ring, μετονομάστηκε σε Red Bull Ring μετά την απόκτηση της από την RedBull το 2004. Η πίστα έχει μακρά ιστορία ξεκίνησε ως Österreichring (1969–1995), συνέχισε ως A1-Ring (1996–2003) και τελικά μετονομάστηκε σε Red Bull Ring (2011–σήμερα).

Αν και αποτελεί σταθμό για την Formula 1 από το 2014 στο Moto GP, χρησιμοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά με τις νέες της εγκαταστάσεις.

Το 2008 η Red Bull ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης της πίστας αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ. Mε τον γνωστό περφεξιονισμό του ιδιοκτήτη της RedBull, Ντίντριχ Μάτεσιτς, η πίστα απέκτησε -κατά γενική ομολογία- τις καλύτερες εγκαταστάσεις ανάμεσα σε όλα τα Grand Prix στον κόσμο.

Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε πως το MotoGΡ θα κανει έναν αγώνα στο Red Bull Ring το 2016, οι φίλοι των αγώνων μοτοσυκλέτας θεωρήσαν πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μια εκδρομή στην πολύ όμορφη Αυστρία μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι το αυστριακό GP έγινε το πολυπληθέστερο σε φιλοξενία θεατών καθώς έκοψε 215,850 εισιτήρια όλο το αγωνιστικό 3ήμερο.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της σεζόν, από την επιτροπή Grand Prix που αποτελείται από μέλη της FIM, IRTA και της Dorna.

Για την ιστορία να πούμε πως ο Andrea Iannone που ήταν ο νικητής του αγώνα, έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη της Ducati μετά το 2010 και την παρθενική του στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!