«Οι ζώνες ασφαλείας θα σας χαρίσουν το δώρο της ζωής»

Πέτρος Πιτσίνης
«Οι ζώνες ασφαλείας θα σας χαρίσουν το δώρο της ζωής»
Η δημοσιογράφος Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με αφορμή την επέτειο ενός έτους από το τρομακτικό τροχαίο ατύχημά της, υπενθυμίζει το λόγο για τον οποίο ζει.

Μια συγκινητική και πολύ διδακτική ανάρτηση στο fb από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, τη γνωστή δημοσιογράφο και εκφωνήτρια ειδήσεων του κρατικού καναλιού, αποτελεί την απόλυτη και πέραν πάσης αμφιβολίας απόδειξη προς όλες και όλους, ότι οι ζώνες ασφαλείας κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, σώζουν ζωές.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η κα Παρασκευοπούλου είχε ένα τρομακτικό ατύχημα. Το οποίο συνέβη όταν αυτή κινούταν με το αυτοκίνητό της σε μια γειτονιά στα Βριλήσια, με ελάχιστα χιλιόμετρα. Κάθετα ερχόμενο όχημα σε διασταύρωση παραβίασε το Stop και χτύπησε με δύναμη το αυτοκίνητό της. Αυτό αρχικά ανατράπηκε, μετά σύρθηκε περίπου 60 μέτρα και στη συνέχεια πήρε φωτιά. Καθώς φορούσε τη ζώνη της, η Παρασκευοπούλου έμεινε σταθερά στη θέση του οδηγού και έτσι είχε τις αισθήσεις της. Κατάφερε λοιπόν να βγει από το αυτοκίνητο έγκαιρα και σήμερα, όπως η ίδια εξηγεί, να χαίρεται και πάλι τη ζωή.

«Γράφω με δυσκολία αυτήν την ανάρτηση γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω και τόσα λίγα αυτά που βρίσκω τη δύναμη να γράψω. Το κάνω όμως για έχω έναν λόγο, για να σας πω πως τα τροχαία δεν γίνονται μόνο με υπερβολικές ταχύτητες, στην εθνική οδό, υπό βροχή κτλ. Γίνονται και μέρα μεσημέρι σε γειτονιά, επειδή οδηγός παραβίασε τη σήμανση STOP. Αν δεν φόραγα ζώνη και ας ήταν η απόσταση στο μισό της διαδρομής ως το περίπτερο, δεν θα ήμουν τώρα εδώ να σας πω “φορέστε τις ζώνες ασφαλείας, θα σας δέσουν με τη ζωή και θα σας χαρίσουν το δώρο της ζωής”».

Πέρα από κάθε νουθεσία, κάθε video με τα αποτελέσματα από δοκιμές πρόσκρουσης και κάθε επιστημονική διαβεβαίωση, η μαρτυρία ενός ανθρώπου που έζησε τον εφιάλτη ενός σοβαρού τροχαίου και σώθηκε μόνο χάρη στη ζώνη ασφαλείας, έχει μια τεράστια αξία για όλες και όλους. Και φυσικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης για το γεγονός ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η χρήση της ζώνης από το πρώτο μέτρο κίνησης του αυτοκινήτου.

Το ατύχημα παραμονεύει ακόμα και σε ταχύτητες βάδην, καθώς κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να υποστηρίξει ότι επειδή ο ίδιος κινείται σιγά, δεν θα βρεθεί, όπως η Παρασκευοπούλου, στην πορεία ενός άλλου οχήματος με υπερβολική ή αρκετή σε κάθε περίπτωση ταχύτητα να επιφέρει δραματικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!