Τετρακίνητο το Renault Megane RS;

Πέτρος Πιτσίνης
Τετρακίνητο το Renault Megane RS;
Ένα Golf R δίπλα στο υπό εξέλιξη γαλλικό hot hatch, αφήνει υπόνοιες για την υιοθέτηση μετάδοσης σε όλους τους τροχούς για πρώτη φορά.

Κάποιες τελευταίες κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν τον μελλοντικό «πύραυλο» της Renault, το Megane RS, να εκτελεί δοκιμές στην παγωμένη Σουηδία. Δίπλα του, σε ρόλο αυτοκινήτου αναφοράς, ένα VW Golf R δημιουργεί σοβαρές υποψίες για το γεγονός ότι το νέο Megane RS θα είναι τετρακίνητο. Διότι το Golf R των 292 ίππων, έχει σύστημα μετάδοσης 4Motion. Με δεδομένο μάλιστα ότι η VW έχει αντίστοιχα δυνατή εκδοχή του Golf με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, το GTi Clubsport, τότε γίνεται αντιληπτό πως αν το θέμα ήταν η σύγκριση ομοειδών εκδόσεων, τότε το δεύτερο θα έπρεπε να ήταν εκεί, όχι το R.

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που το Megane RS για το 2017 έχει «συλληφθεί» από το φωτογραφικό φακό, έτσι και αυτό το πρωτότυπο δοκιμών στη Σουηδία έχει το αμάξωμα της έκδοσης GT, με τον πίσω προφυλακτήρα κομμένο στο κέντρο, για την απόληξη της κεντρικά τοποθετημένης εξάτμισης που θα χαρακτηρίζει την έκδοση RS.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το ταχύτερο hot hatch της Renault είναι ότι θα αποδίδει 300 και πλέον ίππους χάρη στον ανανεωμένο δίλιτρο turbo κινητήρα και ότι θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Επίσης θα διαθέτει τον πίσω άξονα με τα χαρακτηριστικά τετραδιεύθυνσης που έκανε το ντεμπούτο του στη νέα έκδοση του Megane GT.

Κάθε γενιά του Megane RS από την RanaultSport κατάφερνε στο παρελθόν να ηγείται σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά στην κατηγορία των ταχύτερων πεντάθυρων μικρών – μεσαίων μοντέλων. Όμως, με τον ανταγωνισμό να έχει πάρει στην κυριολεξία «φωτιά» και πλέον οι περισσότεροι εκπρόσωποι να αποδίδουν 300 και πλέον ίππους, η Renault αναμένεται να πλειοδοτήσει τόσο στο επίπεδο της απόδοσης, όσο και της οδικής συμπεριφοράς. Και το αποτέλεσμα, που θα δούμε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2017 –ή και λίγο νωρίτερα online- θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Πηγή: carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!