Ανανέωση για την Lamborghini Aventador

Πέτρος Πιτσίνης
Ανανέωση για την Lamborghini Aventador
Με αισθητικές αναβαθμίσεις και μια μικρή αύξηση ισχύος θα συνεχίσει να παράγεται από το 2017 το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας.

Μεσήλικας πλέον με όρους τέλους ζωής μοντέλων αυτοκινήτων, η Aventador, που αντικατέστησε τη Murcielago του 2011, είναι έτοιμη να δεχτεί μια σειρά από βελτιώσεις για να συνεχίσει την πορεία της στην αγορά.

Η βασική έκδοση του μοντέλου θα φέρει πλέον τον κωδικό S για να διαχωρίζει τη θέση της από τα μοντέλα της πρώτης γενιάς και θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος, καθώς πλέον οι δοκιμές των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων έχουν ξεκινήσει στην πίστα και σε δημόσιους δρόμους.

H Aventador S υπολογίζεται να διαθέτει ελαφρά αυξημένη ισχύ από το 690 στους 710 ίππους, πάντα με τον V12 κινητήρα των 6.498 κ.εκ. και την ατμοσφαιρική τροφοδοσία. Η αύξηση της ισχύος είναι μικρή, για να δικαιολογηθεί το εκ νέου λανσάρισμα του μοντέλου, χωρίς όμως να βανδαλιστούν οι εκδόσεις SV των 740 ίππων, που σε πρώτη φάση θα παραμείνουν ως έχουν.

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται όπως πάντα σε όλους τους τροχούς, ενώ ίδιο παραμένει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με το οποίο διατίθεται το μοντέλο.

Πιθανώς η επερχόμενη έκθεση της Γενεύης να φιλοξενήσει την ανανεωμένη Aventador S στο ντεμπούτο της, σε κάθε περίπτωση όμως το μοντέλο θα είναι έτοιμο για την εμπορική του διάθεση μέσα στο 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!