Πόσα λεφτά χρειάζεσαι για να τρέξεις στην F1;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσα λεφτά χρειάζεσαι για να τρέξεις στην F1;
Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια και αυτή είναι ότι ένας οδηγός χρειάζεται χορηγία άνω των 10.000.000€ για να βρει κάθισμα στην F1.

Ο Ραφαέλε Μαρτσιέλο, που μέσω του προγράμματος νέων οδηγών της Ferrari κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα F3 και την τέταρτη θέση στην GP2 το 2016, με δηλώσεις του έδειξε φανερά απογοητευμένος για την πιθανότητα να αγωνιστεί το 2017 στην F1. Έτσι, στο ερώτημα αν θα είναι στο grid απάντησε:

«Χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να τρέξεις στην F1. Περίπου 10 – 15.000.000€ για μια μόλις σεζόν. Εγώ δεν έχω αυτά τα χρήματα, οπότε δεν έχω και μέλλον στο άθλημα».

Παρότι είναι γνωστό ότι όλες οι ομάδες απαιτούν από τους οδηγούς τους, ειδικά τους νέους, να φέρνουν μαζί τους διάφορους χορηγούς, όπως υποστηρίζει και ο Μαρτσιέλο το ποσό που ζητείται είναι εξωφρενικό. «Δέκα εκατομμύρια για μια και μόνο σεζόν, είναι ηλίθιο. Αν είχα 10.000.000€ δεν θα τα έδινα για να κάνω μια αβέβαιη καριέρα στην F1. Θα τα κρατούσα και θα έκανα διακοπές σε όλη μου τη ζωή».

Είναι μια άποψη και αυτή, όμως τα χρήματα δεν τα βάζει από την τσέπη του ο κάθε οδηγός. Μεγάλες εταιρείες στηρίζουν τους νέους πιλότους, όπως η Τράπεζα της Βραζιλιάς τον Νασρ. Ωστόσο πρέπει σίγουρα να έχεις κάποιες πολύ δυνατές γνωριμίες για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο απαιτήσεων από χορηγούς, ή να στις εξασφαλίσει η ομάδα που σε στηρίζει.

Φαίνεται ότι στην περίπτωση του Μαρτσιέλο ούτε ο ίδιος, ούτε και η Ferrari κατάφεραν να πετύχουν το στόχο. Όπως και να έχε όμως, τα ποσά είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Και δείχνουν ότι οι ομάδες, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, βρίσκουν τον τρόπο να χρηματοδοτούν πλαγίως τα πολλά εκατομμύρια που πληρώνουν για τους πρωτοκλασάτους οδηγούς τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!