Αναβιώνει η Aston Martin DB4 GT (pics)

Νίκος Τσιώκος
Αναβιώνει η Aston Martin DB4 GT (pics)
Η Aston Martin ανακοίνωσε την αναβίωση της DB4 GT, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 1963, καθώς θα φτιάξει 25 μοντέλα που θα είναι προς πώληση.

Στο προσκήνιο θα επαναφέρει την DB4 GT η Aston Martin, όπως ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα. Για την ακρίβεια θα κατασκευάσει 25 μοντέλα για να αναβιώσει το θρυλικό αυτό αυτοκίνητο, το οποίο παράχθηκε από το 1959 μέχρι και το 1963. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν φτιαχτεί μόνο 75 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 8 ήταν πιο ελαφριά.

Αυτή τη φορά όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν, αν και ο αριθμός πλαισίου θα συνεχίσει κανονικά σαν να μη σταμάτησε ποτέ! Όσον αφορά το... περιεχόμενο κάτω από το καπό, θα είναι ένας εξακύλινδρος κινητήρας 3.7 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 340 ίππους, με την μετάδοση της κίνησης να γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 4 σχέσεων, τη στιγμή που στον πίσω άξονα θα είναι παρόν ένα διαφορικό για περιορισμένη ολίσθηση στον δρόμο.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι οι 25 DB4 GT θα έχουν άδεια μόνο για αμέτρητους γύρους στις πίστες και όχι για τους δρόμους. Γι' αυτό και η Aston Martin Works δημιούργησε ένα διετές πρόγραμμα οδήγησης σε σιρκουί, που είναι οικεία στον κόσμο, όπως η Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι, όπου διεξάγεται Γκραν Πρι της Formula1.

Μάλιστα, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαθήματα από τους ειδικούς του αθλήματος, όπως είναι ο πολυνίκης του Λε Μαν, Ντάρεν Τέρνερ. Τέλος, να αναφέρουμε πως τα 25 κομμάτια ήδη έχουν πουληθεί, με την Aston Martin να λέει ότι οι πρώτες διανομές θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!