Με αέρα πρωταθλητή το νέο Ford Fiesta WRC

Πέτρος Πιτσίνης
Με αέρα πρωταθλητή το νέο Ford Fiesta WRC
Ξεκινώντας από το μηδέν, η M-Sport δημιούργησε το νέο rally car στη βάση του τρίθυρου αμαξώματος του επόμενου Fiesta.

Με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του WRC να επιβάλλουν τεράστιες αλλαγές στα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας για το 2017, η M-Sport συνδύασε αυτό το γεγονός με την παραγωγή του νέου Fiesta από τα μέσα του 2017, για να παρουσιάσει το νέο της όπλο με ένα εντελώς διαφορετικό αμάξωμα.

Παρά τη μη ύπαρξη των άκρως εντυπωσιακών χρωματικών παραλλαγών των χορηγών, το Fiesta WRC 2017 ξεχωρίζει αμέσως με τα αναβαθμισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα του αμαξώματος και την δυναμική αισθητική του.

Αντίστοιχα, στα μηχανικά μέρη έχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις τόσο στον κινητήρα, που πλέον αποδίδει 380 ίππους και 450 Nm ροπή από 1.600 κ.εκ., όσο και στο σειριακό κιβώτιο των έξι σχέσεων. Μεγάλη συμβολή στην επίτευξη εντυπωσιακών χρόνων στις ειδικές αναμένεται να δώσει και το νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, ενεργό κεντρικό διαφορικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας M-Sport, Μάλκολμ Γουίλσον, δήλωσε ότι αυτό είναι το πιο συναρπαστικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχουν ποτέ κατασκευάσει, καθώς όχι μόνο αποδίδει άψογα, αλλά ακούγεται υπέροχα και έχει καταπληκτική αισθητική.

Τόνισε επίσης ότι το γεγονός πως όλα τα αυτοκίνητα ξεκινούν πλέον από το μηδέν την εξέλιξή τους και έτσι οι πιθανότητες να βρεθεί το Fiesta στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλες. Ο Βρετανός μάνατζερ δεν έκρυψε ποτέ την προτίμησή του στο φετινό πρωταθλητή Σεμπαστιέν Οζιέ για να αναλάβει δράση στο πηδάλιο του Fiesta, ενώ και ο Γάλλος οδηγός δήλωσε μετά την οδήγηση του αυτοκινήτου πριν μια περίπου εβδομάδα ικανοποιημένος τόσο από αυτό, όσο και από την ομάδα.

Έχοντας λοιπόν ένα αυτοκίνητο με γονίδια νίκης, αναμένουμε πλέον από την M-Sport και την τελική ανακοίνωση των οδηγών της, για να διαπιστώσουμε κατά πόσο θα μπορεί να είναι φέτος μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!