Bye - bye Civic Type R (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Bye - bye Civic Type R (video)
Το VW Golf GTi Clubsport S άφησε πίσω του με άνεση το ιαπωνικό hot hatch, επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο χρόνο γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ.

Τα αυτοκίνητα παραγωγής με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, μπορούν να υποκλιθούν πλέον στο γεννήτορα της κατηγορίας των GTi και κάτοχο του ταχύτερου γύρου στην ιστορική γερμανική πίστα.

Με χρόνο 7:47.19, το VW Golf GTi Clubsport S κατατρόπωσε κατά περίπου τρια δευτερόλεπτα το μέχρι σήμερα ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής στην ίδια πίστα, το Honda Civic Type R.

Το VW Golf GTi Clubsport S πρέπει ωστόσο να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση. Περιορισμένης παραγωγής, καθώς θα διατεθούν μόλις 400 αντίτυπα, δεν διαθέτει καν πίσω κάθισμα και η δίαιτά του περιλαμβάνει επίσης την υιοθέτηση μόνο χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Ο δίλιτρος TSi κινητήρας του αποδίδει 306 ίππους, ενώ η ανάρτησή του έχει δεχτεί σημαντικές επεμβάσεις βελτίωσης και τα ελαστικά με τα οποία διατίθεται είναι semi slicks.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά ο χρόνος που πέτυχε είναι εντυπωσιακός, καθώς το αυτοκίνητο φιγουράρει ανάμεσα σε πολλά σημαντικά supercars της προηγούμενης δεκαετίας, όντας πιο γρήγορο και από… Lamborghini Murcielago.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!