Αλλάζει η ναυαρχίδα της Lexus

Πέτρος Πιτσίνης
Αλλάζει η ναυαρχίδα της Lexus
Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2017, θα κάνει το ντεμπούτο της η πέμπτη γενιά της ναυαρχίδας της Lexus, η LS.

Μια πρώτη εικόνα του μοντέλου μας είχε δώσει η Lexus με το εντυπωσιακό πρωτότυπο LF-FC Concept το 2015, στοιχεία του οποίου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και στο μοντέλο παραγωγής.

Από ότι μπορούμε να διακρίνουμε στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Lexus, η νέα LS θα διατηρήσει τη βασική διάταξη των μηχανικών μερών με τη μετάδοση της κίνησης πίσω ή σε όλους τους τροχούς και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Σημαντικά αυξημένες αναμένονται οι διαστάσεις της, με την πιθανότητα να μην προσφέρονται δύο εκδόσεις –με κανονικό και αυξημένο μεταξόνιο- αλλά μια. Στα μηχανικά μέρη, ο κινητήρας V8 5.0 λίτρων της κορυφαίας έκδοσης, θα συμπληρώνεται από μια υβριδική εκδοχή με συνδυασμό ηλεκτρικού κινητήρα και ενός συνόλου εσωτερικής καύσης, που πιθανόν να μην είναι V6 3.5 λίτρων όπως σήμερα, αλλά ένα από τα νέα σύνολα που ετοιμάζει η Toyota, τετρακύλινδρο 2.2 λίτρων.

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει η νέα LS να διατίθεται και σε πλήρως ηλεκτρική εκδοχή, όχι όμως με δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο, αλλά με κυψέλες καυσίμου, που με καύσιμο υδρογόνο παράγουν μέσω ηλεκτρόλυσης ρεύμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!