Το πράσινο τέρας κατέκτησε την πράσινη κόλαση (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το πράσινο τέρας κατέκτησε την πράσινη κόλαση (video)
H Mercedes – AMG GT R κατάφερε τον έβδομο καλύτερο χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και τον ταχύτερο για supercar με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς.

Το νεότερο, πιο ελαφρύ και πιο ισχυρό στη γκάμα των σπορ μοντέλων της Mercedes, η AMG GT R, κατάφερε να τιμήσει το παρατσούκλι της «τέρας της πράσινης κόλασης».

Κατά τη διάρκεια δοκιμής που πραγματοποίησε το περιοδικό Sport Auto, κατάφερε να πραγματοποιήσει το γύρο των περίπου 20 χιλιομέτρων στην ιστορική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ σε χρόνο 7:10.9. Αυτός είναι ο καλύτερο για πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο και ο έβδομος καλύτερος για αυτοκίνητο παραγωγής.

Το τέρας των 585 ίππων της Mercedes με τον τετράλιτρο V8 κινητήρα και τα δύο turbo, κατάφερε στη μεγαλύτερη ευθεία της πίστας να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμικής της, χωρίς την παραμικρή αίσθηση αστάθειας. Το χαμηλό της βάρος και η η ενεργή τετραδιεύθυνση, της επέτρεψαν παράλληλα να είναι ταχύτατη στις στροφές, επιτυγχάνοντας αυτόν το εντυπωσιακό χρόνο γύρου ακριβώς όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, χωρίς την παραμικρή επέμβαση στα ελαστικά ή σε άλλα χαρακτηριστικά.

Στο video που ακολουθεί έχει καταγραφεί όλη η προσπάθεια και είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ενδεικτικό των δυνατοτήτων της AMG GT R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!