Μία Mustang για τους αγώνες (pics)

Νίκος Τσιώκος
Μία Mustang για τους αγώνες (pics)
Η Mustang Shelby FP350S δεν είναι νόμιμη στους δρόμους και φτιάχτηκε από τη Ford Performance αποκλειστικά και μόνο για τους αγώνες.

Μία ξεχωριστή Mustang αποκάλυψε η Ford Performance, η οποία δεν είναι νόμιμη στους δρόμους και κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο για τους αγώνες. Ο λόγος για τη Shelby FP350S, που... φοράει έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5.2 λίτρων, ο οποίος εξελίχθηκε αποκλειστικά από τη Ford Performance, με τις επιδόσεις του να μη γίνονται γνωστές.

Στόχος είναι το εν λόγω αγωνιστικό να χρησιμοποιηθεί στις κατηγορίες Trans AM (TA3 και TA4), NASA και SCCA (T1 και Τ2). «Στόχος μας είναι πάντα να παρέχουμε σε αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν τον εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν. Η Shelby FP350S είναι το τελευταίο μας παράδειγμα», δήλωσε ο διευθυντής της Ford Performance, Ντέιβ Πέριτσακ.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη Mustang έχει αρκετές αναβαθμίσεις για να βελτιώσει τις αγωνιστικές της ικανότητες, τη στιγμή που έχει υψηλής απόδοσης σύστημα φρένων, αγωνιστική ανάρτηση, εξατάχυτο κιβώτιο, πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, γρήγορη απελευθέρωση του τιμονιού και αγωνιστικά καθίσματα Sparco. Τέλος, η Mustang Shelby FP350S θα ξεκινήσει να πωλείται σύντομα στις αντιπροσωπείες της Ford στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!