Παγκόσμιο ρεκόρ στα τυφλά για το Juke (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Παγκόσμιο ρεκόρ στα τυφλά για το Juke (video)
Θα το έλεγες και «ντρίπλα αμυντικού σε τηλεφωνικό θάλαμο» αυτό που κατάφερε το Nissan Juke, με τον οδηγό του να βασίζεται μόνο στο around view monitor.

Η πρόκληση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή: σε ένα διάδρομο μόλις 18 εκατοστά μεγαλύτερο από το μήκος του Nissan Juke, ο κασκαντέρ οδηγός Πολ Σουίφτ κλήθηκε θα πραγματοποιήσει μια περιστροφή 180 μοιρών εκ κινήσει με την όπισθεν, χωρίς να ακουμπήσει τις γραμμές του διαδρόμου.

Από μόνη της μια τέτοια χειρουργικής ακρίβειας οδήγηση δεξιοτεχνίας, είναι αρκετά δύσκολη. Όχι όμως και άξια για παγκόσμιο ρεκόρ. Το κερασάκι στην τούρτα που θα την έκανε σχεδόν αδύνατη, προστέθηκε υπό τη μορφή της πλήρους συσκότισης των παραθύρων.

Ο «τυφλός» οδηγός κλήθηκε λοιπόν να εκτελέσει τον άθλο με μόνη βοήθεια το Around View Monitor με το οποίο είναι εφοδιασμένο το Juke. Το σύστημα αυτό, δίνει μια προοπτική επισκόπηση 360 μοιρών περιμετρικά του αυτοκινήτου, αποτελώντας πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή προσπάθεια για στάθμευση.

Με το Around View Monitor λοιπόν και μόνο, ο Σουίφτ, μετά φυσικά από αρκετή εξάσκηση, κατάφερε όχι μόνο να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Και φυσικά να αποδείξει για μια ακόμα φορά πως τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της Nissan, εξασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση οδήγησης στην πράξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!