Ξεχνάς τα φανάρια με την Audi (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεχνάς τα φανάρια με την Audi (video)
Με το σύστημα Traffic Light Information, συγκεκριμένα μοντέλα Audi θα γνωρίζουν τη συχνότητα λειτουργίας των φαναριών και θα ενημερώνουν τον οδηγό ανάλογα.

Στην πορεία για τα πλήρως αυτόνομα κινούμενα οχήματα, οι τεχνολογίες επικοινωνίας των αυτοκινήτων με τις υποδομές στους δρόμους, όπως τα φανάρια, αναπτύσσεται ραγδαία. Έτσι, η Audi έχει ήδη έτοιμο το σύστημα Traffic Light Information, το οποίο, μέσω της επικοινωνίας του με το κέντρο ελέγχου λειτουργίας των φαναριών της πόλης που κινείται, ενημερώνει τον οδηγό πόσο χρόνο θα περιμένει στο κόκκινο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο, είναι ότι μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ώστε αυτό να μην χρειάζεται να σταματά στα κόκκινα φανάρια και να περνά από αυτά ακριβώς τη στιγμή που θα είναι πράσινα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, μείωση της κατανάλωσης, των ρύπων και ταυτόχρονα του χρόνου των μετακινήσεων.

Το σύστημα δοκιμάζεται πιλοτικά στην πόλη του Λας Βέγκας των ΗΠΑ, όπου η γερμανική εταιρεία συνεργάστηκε με την τοπική εταιρεία διαχείρισης των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να έχει σύνδεση με το κέντρο ελέγχου τους. Το Traffic Light Information θα είναι διαθέσιμο σε πρώτη φάση στα νεότερα μοντέλα της γκάμας της Audi, όπως τα Α4, Α5 και Q7. Συν τω χρόνω, θα επεκταθεί σε όλα τα υπόλοιπα και φυσικά θα αποτελεί βασικό στοιχείο των συστημάτων ημιαυτόνομης και αυτόνομης οδήγησης στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!