Ποιο είναι το μέλλον του GT86;

Gazzetta team
Ποιο είναι το μέλλον του GT86;
Το συναρπαστικό κουπέ της Toyota θα δώσει τη θέση του σε νέο μοντέλο το 2018, συνεχίζοντας την εμπορική καριέρα του ονόματος.

Η σχετική μείωση των πωλήσεων του δυναμικού Toyota GT86 άνοιξε μια συζήτηση σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η παραγωγή του. Τη συζήτηση αυτή έκλεισε σε συνέντευξή του ο Καρλ Σλιχτ, πρόεδρος της Toyota Europe.

«Το GT86 θα συνεχίσει στη γκάμα της Toyota. Το αυτοκίνητο εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό και δεν έχουμε τη διάθεση να απέχουμε από αυτή την κατηγορία. Μπορεί από άποψη πωλήσεων να περνάει διάφορες φάσεις, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε» ανάφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα της μάρκας.

Όπως είναι γνωστό, το Toyota GT86 εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Subaru και έχει τον boxer δίλιτρο κινητήρα της τελευταίας, που σε ατμοσφαιρική έκδοση αποδίδει 200 ίππους. Αντίστοιχα, το Subaru BRZ μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και φυσικά την πίσω κίνηση.

Όπως δήλωσε ο Σλιχτ, ο επίπεδος κινητήρας της Subaru είναι δομικό στοιχείο της εξαιρετικής συμπεριφοράς του GT86 και του διασκεδαστικού χαρακτήρα του, οπότε και η επόμενη γενιά του μοντέλου, που αναμένεται τέλος 2018 ή αρχές του 2019, θα είναι πιθανότατα προϊόν κοινής εξέλιξης.

Αντικειμενικά και παρά τη μάλλον χαμηλή του ισχύ, το GT86 είναι ένα υπέροχο στην οδήγηση αυτοκίνητο, με άμεσες αντιδράσεις, πολύ καλές επιδόσεις και απολαυστικό σε δρόμο με στροφές ή σε πίστα. Τέτοιου είδους αυτοκίνητα προάγουν την εικόνα κάθε κατασκευαστή και αυτό το γνωρίζει η Toyota, η οποία, σε συνεργασία με την BMW, αναμένεται φέτος να παρουσιάσει ένα ακόμα σπορ κουπέ μεγαλύτερης κατηγορίας, την αναγεννημένη Supra.

Έτσι, το GT86 θα είναι πλέον το εισαγωγικό σπορ αυτοκίνητο της μάρκας που μαζί με τη νέα Supra, αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της Toyota ως κατασκευαστή συναρπαστικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!