Έρχεται πιο δυναμικό το νέο Insignia Grand Sport (pics)

Gazzetta team
Έρχεται πιο δυναμικό το νέο Insignia Grand Sport (pics)
Η Opel παρουσίασε το νέο Insignia Grand Sport, το οποίο έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα και αποτελεί το κορυφαίο αυτοκίνητο που έφτιαξε η μάρκα μέχρι σήμερα.

Στο... φως έφερε το νέο Insignia Grand Sport η Opel. Η γερμανική μάρκα κατάφερε να κάνει την... επανάσταση, καθώς αυτό έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα και αποτελεί το καλύτερο και πιο ποιοτικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ παίρνοντας τα ηνία από το Astra.

Αυτό διότι είναι πιο ελαφρύ και για την ακρίβεια μέχρι και 175 κιλά πιο κάτω από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ είναι 29 χιλιοστά πιο χαμηλό και έχει μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd, ο οποίος παρατηρείται στο 0,26. Όσον αφορά το... περιεχόμενο κάτω από το καπό, ακόμα δεν είναι κάτι επίσημο, όμως γίνεται λόγος για δύο δίλιτρους κινητήρες, έναν βενζίνης κι έναν πετρελαίου, με 250 και 170, αντίστοιχα, ίππους, ενώ αναμένεται κι ένας 1.6 λίτρων πετρελαίου με 136 ίππους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αλλαγές και στο εσωτερικό, με τη θέση του οδηγού να έχει τοποθετηθεί πιο χαμηλά, τη στιγμή που έχει αυξηθεί ο χώρος στα πίσω καθίσματα. Σε όλα αυτά προστίθετνται οι ψηφιακές οθόνος για το ταμπλό και το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει την ανάρτηση, το τιμόνι, την απόκριση του κινητήρα και την αλλαγή των σχέσεων.

Επίσης, μπορεί να διαλέξει ένα από τα προγράμματα Standard, Sport και Tour, κάτι που εξαρτάται από το αν έχει... άγριες διαθέσεις ή όχι και φυσικά από τις συνθήκες που επικρατούν στην άσφαλτο. Μάλιστα, στο νέο Insignia Grand Sport θα δούμε κι ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο θα διατίθεται για την έκδοση με τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, που θα έχει στη διάθεσή της και το σύστημα torque vectoring.

Αυτό βοηθάει στο να περιορίσει την υποστροφή, ώστε να γίνει πιο δυναμική η οδήγησε σε δρόμο με στροφές. Τέλος, δεν είναι λίγες οι τεχνολογίες που έχουν... μπει στο νέο Insignia Grand Sport και πρόκειται για τα φώτα IntelliLux LED, το σύστημα Lane Keep Assist με διόρθωση της γωνίας του τιμονιού, εικόνα περιμετρικά του αυτοκινήτου, εργονομικά και θερμαινόμενα καθίσματα και σύστημα πολυμέσων με συνδεσιμότητα Opel OnStar.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο... οπλάκι της Opel κάνει και πιο ασφαλή τη μετακίνηση των πεζών, με δεδομένο ότι το καπό ανασηκώνεται, αν υπάρξει σύγκρουση με πεζό, ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες που υπάρχουν για να τραυματιστεί ο τελευταίος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!