H LaFerrari των 7.000.000€

Πέτρος Πιτσίνης
H LaFerrari των 7.000.000€
Η τελευταία LaFerrari, με τον αύξοντα αριθμό 500, χτύπησε «κόκκινο» σε δημοπρασία που οργανώθηκε, ώστε τα χρήματα να διατεθούν για τους σεισμοπαθείς στην Ιταλία.

Το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία έγινε η LaFerrari, καθώς στη δημοπρασία που οργανώθηκε για την πώλησή της, αποκτήθηκε αντί του υψηλότατου τιμήματος των 7.000.000€.

Πέντε φορές πάνω δηλαδή από την κανονική τιμή στην οποία την απέκτησαν οι υπόλοιποι 499 ιδιοκτήτες της. Από αυτά τα χρήματα, η Ferrari δεν θα ωφεληθεί ούτε σεντ του ευρώ, καθώς ο σκοπός είναι ιερός. Όλα θα διατεθούν στην κυβέρνηση για την ανακούφιση των σεισμοπαθών στην κεντρική Ιταλία και την αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές που υπέστησαν ζημιές.

Για αυτή τη δημοπρασία, η Ferrari και ο πασίγνωστος οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ένωσαν τις δυνάμεις τους αφιλοκερδώς. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκδήλωσης Finali Mondiali στην πίστα της Daytona στις ΗΠΑ, η LaFerrari ήταν διαθέσιμη για προσφορές από όλο τον κόσμο. Επίσης δημοπρατήθηκαν οι αγωνιστικές φόρμες των οδηγών της ιταλικής ομάδας στην F1 Φέτελ και Ραϊκόνεν, από τις οποίες αποκτήθηκαν επιπρόσθετα 34.000€ για την ανακούφιση των πληγέντων από τον εγκέλαδο στην Ιταλία.

Όσον αφορά στην 500ή και ακριβότερη καινούρια Ferrari, δεν έχει κάποιες αλλαγές στην μηχανολογική της συγκρότηση, ξεχωρίζει όμως αμέσως από δύο στοιχεία: μια μικρή ιταλική σημαία ακριβώς στην απόληξη του εμπρός μέρους και μια λεπτή λευκή γραμμή που διατρέχει το αμάξωμα και περικλείει μέρος του καπό εμπρός και του κινητήρα στο πίσω μέρος.

Φυσικά το όνομα του γαλαντόμου νέου ιδιοκτήτη δεν έγινε γνωστό, θα έχει όμως να λέει ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν το αγόρασε από ματαιοδοξία ή σαν επένδυση όπως πολλοί άλλοι, αλλά για λόγους αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!