Βλέπει Formula E, Rallycross η Hyundai

Νίκος Τσιώκος
Βλέπει Formula E, Rallycross η Hyundai
Το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε περισσότερα μηχανοκίνητα σπορ στο μέλλον τσεκάρει η Hyundai, όπως η Formula E και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai Motorsport λαμβάνει μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο WRC, όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον να τη δούμε και σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ στο μέλλον. Όπως είπε ο Γκιου-Χέον Τσόι, μιλώντας στο Autocar, οι Κορεάτες τσεκάρουν το ενδεχόμενο να λάβουν μέρος στη Formula E και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Στόχος είναι η επιτάχυνση της τεχνικής εξέλιξης των μοντέλων Ν της μάρκας, τη στιγμή που ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του Rallycross για να χρησιμοποιήσουν το i20 στο μέλλον. «Μπορώ να πω ειδικά ότι η επίπτωση είναι τεράστια. Πολλοί μηχανικοί της Hyundai Motor Company επισκέπτονται τη Hyundai Motorsport και με πολλά πρότζεκτ δουλεύουμε μαζί.

Οπότε υπάρχει μεγάλη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα. Στη Hyundai έχουμε εστιάσει στις λογικές τιμές με υψηλή ποιότητα των μοντέλων μας παραγωγής και όχι στην απόδοση. Αυτή ήταν η θέση της εταιρείας μας, αλλά τώρα θέλουμε να την αλλάξουμε. Από τώρα μέχρι και το 2019, θα προσηλωθούμε στο WRC.

Όμως, ενώ δε θα έχουμε άλλο μηχανοκίνητο σπορ υψηλού επιπέδου, θα κάνουμε μερικά μικρά πράγματα σε άλλους τομείς, αν το επιτρέπουν οι περιστάσεις επειδή ήδη έχουμε μεγάλη υποδομή. Επίσης, σκεφτόμαστε άλλους τομείς, όπως η Formula E.

Πρέπει να έχουμε τεράστια επένδυση στα μηχανοκίνητα σπορ, γι' αυτό ίσως να μην είναι το επόμενο πρότζεκτ. Αλλά στο μέλλον γιατί όχι;», είπε ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport στο περιθώριο της παρουσίασης του i20 Coupe WRC του 2017 στην Ιταλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!