Ουρά κάνουν οι οδηγοί για τη θέση του Ρόσμπεργκ

Πέτρος Πιτσίνης
Ουρά κάνουν οι οδηγοί για τη θέση του Ρόσμπεργκ
Με δήλωσή του ο Νίκι Λάουντα δείχνει την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε η αιφνίδια αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή από την Mercedes και την F1.

Αφήνοντας την πιο ποθητή θέση στην F1, το κάθισμα του μονοθέσιου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2016, ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκο Ρόσμπεργκ είναι λογικό να δημιουργεί ένα κενό που αποτελεί πρόβλημα για τη Mercedes αλλά ταυτόχρονα και προσδοκίες σε όλους τους οδηγούς του πρωταθλήματος.

Ακριβώς τα παραπάνω δεδομένα επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο Νίκι Λάουντα, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής και μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες στο χώρο της F1.

Ο Ρόσμπεργκ μας άφησε άφωνους με την απόφασή του. Πολλοί που είχαν συμβάλλει στην προσπάθειά του να πάρει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένιωσαν πολύ άσχημα. Προσωπικά, θυμάμαι ότι όταν κατέκτησα το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στην προσπάθεια για το δεύτερο. Αλλά αυτός ήμουν εγώ, ο Ρόσμπεργκ είναι κάτι άλλο”.

Στη συνέχεια ο Λάουντα αναφέρθηκε στη δυσκολία που έχει τώρα η Mercedes, καθώς όλοι οι οδηγοί με την εμπειρία και την ταχύτητα του Ρόσμπεργκ έχουν ήδη κλεισμένα συμβόλαια.

Στην ερώτηση αν ο Βερλάιν είναι η λογική επιλογή, απάντησε: “Η συνεργασία με έναν νέο οδηγό είναι ένα ρίσκο. Δεν έχουμε τα δεδομένα για να γνωρίζουμε αν θα αντικαταστήσει επάξια έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι έμπειροι οδηγοί έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Πάντως, τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί του γκριντ έχουν έρθει σε επαφή με την Mercedes”.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!