Ποιο αυτοκίνητο έχει 12 χρόνια εγγύηση;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιο αυτοκίνητο έχει 12 χρόνια εγγύηση;
Όσοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα από τα supercars της McLaren, πλέον μπορούν να επεκτείνουν και την εργοστασιακή τους εγγύηση στα 12 χρόνια.

Στην αγορά του αυτοκινήτου, η μεγαλύτερη διάρκεια εργοστασιακής εγγύησης δεν ξεπερνά τα 7 χρόνια, ενώ το σύνηθες είναι τα 3 έως 5 χρόνια. Στην περίπτωση ορισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι εταιρείες παρέχουν έως και 8 χρόνια εγγύηση μόνο για τις μπαταρίες, με στόχο να κατευνάσουν την ανησυχία των αγοραστών για την πιθανότητα αστοχίας των πανάκριβων συσσωρευτών.

Για πρώτη φορά όμως η McLaren ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη της εγγύησης, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στους αγοραστές καινούριων μοντέλων της, όπως επίσης σε κατόχους εγγυημένων μεταχειρισμένων να επεκτείνουν τις καλύψεις που του προσφέρει η εταιρεία έως και τα 12 έτη.

Η McLaren δεν ενημερώνει για το κόστος αυτής της παροχής, η οποία δίνεται χωρίς όριο χιλιομέτρων. Φυσικά, δεν αφορά αναλώσιμα, συμπλέκτη, το χρώμα του αμαξώματος και τις επενδύσεις στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, η κάλυψη ισχύει σε εξουσιοδοτημένους επισκευαστές της μάρκας, οπότε πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας τέτοιος στη χώρα του οδηγού. Αλλιώς, πρέπει να στείλει το αυτοκίνητο με δικά του έξοδα στον πλησιέστερο.

Αρκετοί οι όροι λοιπόν, ωστόσο και πάλι τα 12 έτη χωρίς όριο χιλιομέτρων είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα και σίγουρα η McLaren πρέπει να νοιώθει πολύ σίγουρη για τα δημιουργήματά της -που δεν προορίζονται άλλωστε για χαλαρή βόλτα και εξυπηρέτηση σπίτι – δουλειά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!