Ποιόν βλέπει στη Mercedes ο Χάμιλτον;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιόν βλέπει στη Mercedes ο Χάμιλτον;
Μετά την ανακοίνωση σοκ της αποχώρησης του Ρόσμπεργκ από την F1, ο Χάμιλτον με δηλώσεις του άφησε να εννοηθούν κάποιοι πιθανοί αντικαταστάτες.

Μπορεί οι σχέσεις των δύο οδηγών της Mercedes να είχαν κάθε λόγο να είναι τεταμένες, ωστόσο ο Χάμιλτον της τελευταίες ημέρες είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον συναθλητή του και παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ.

Αυτά από την άλλη μεριά ίσως να συνδέονταν και με μια έκφραση μεγαλοψυχίας εκ μέρους του Χάμιλτον, διακρίνοντας την πρόθεση του Ρόσμπεργκ να αποχωρήσει. Όπως και ο τελευταίος δήλωσε, πριν την επίσημη ανακοίνωση του τέλους της καριέρας του την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, είχε ενημερώσει σχετικά το Βρετανό.

Μετά την αναστάτωση της αποχώρησης του Ρόσμπεργκ, η πρώτη συζήτηση που άνοιξε στους κόλπους του αθλήματος ήταν φυσικά ποιος θα είναι ο επόμενος πιλότος του δεύτερου «ασημί βέλους». Ο επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα πιάστηκε εξ’ απήνης με την απόφαση του Ρόσμπεργκ. Ο πλέον προφανής αντικαταστάτης είναι φυσικά ο Πασκάλ Βερλάιν της Manor. Όχι όμως και ο μόνος.

Στο ερώτημα που τέθηκε στον Χάμιλτον για το ποιόν αυτός θα επιθυμούσε ως team mate, απάντησε ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση της ομάδας. Επίσης, δήλωσε ότι αν του ζητηθεί, θα βοηθήσει στην επεξεργασία των δεδομένων για το ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος αντικαταστάτης του Ρόσμπεργκ.

Διόλου τυχαία, προφανώς, στις δηλώσεις του ανάφερε τα ονόματα των Φέτελ και Αλόνσο: «Δεν είμαι από τους οδηγούς θα έβαζα ποτέ ρήτρα για το ποιος θα είναι ο συναθλητής μου στην ομάδα. Ξέρω αρκετούς οδηγούς, όπως τον Φέτελ και τον Αλόνσο, που το κάνουν. Εγώ δεν έχω πρόβλημα όποιον και να επιλέξει η ομάδα».

Καθώς ο Χάμιλτον γνωρίζει ότι τα ονόματα των δύο οδηγών της Ferrari και της McLaren αντίστοιχα «παίζουν» ως δυνατά χαρτιά στην αντικατάσταση του Ρόσμπεργκ, έριξε το καρφί του σχετικά με το γεγονός πως αυτός δεν έχει κανένα άγχος και το τόνισε μάλιστα: «Ποτέ δεν χρειάστηκα κάποιο συναθλητή που να αποτελεί για μένα κίνητρο. Όσο πιο καλός, τόσο πιο ικανοποιητικό το συναίσθημα που νοιώθω να τερματίζω εμπρός του…»

Με απλά λόγια, φέρτε όποιον θέλετε, πάλι ο καλύτερος θα είμαι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!