Επιστρέφει στη Formula1 η Γαλλία;

Νίκος Τσιώκος
Επιστρέφει στη Formula1 η Γαλλία;
Τα πλάνα τους για επιστροφή στη Formula1 αναμένεται να αποκαλύψουν οι Γάλλοι, που έχουν στόχο το Γκραν Πρι να διεξάγεται στην πίστα «Πολ Ρικάρντ» από το 2018.

Έπειτα από αποχή δέκα ετών, φαίνεται ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να επιστρέψει στη Formula1. Ο τελευταίος αγώνας εκεί διεξήχθη το 2008 στο Μανί Κουρ, ενώ τώρα ετοιμάζεται να... ταξιδέψει σε μία άλλη πίστα.

Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι αναμένεται να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (5/12), ώστε να έχουμε αγώνα στην πίστα «Πολ Ρικάρντ» από το 2018 μέχρι και το 2022 σε πρώτη φάση. Βέβαια, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, με τη συνέντευξη να λαμβάνει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου Αυτοκινήτου Γαλλίας στο Παρίσι.

Σε αυτή θα είναι παρόντες και ο επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FFSA), Νικολά Ντεσό, και ο Περιφερειάρχης των Άλπεων και της Κυανής Ακτής, Κριστιάν Εστροσί. Όσον αφορά την οργάνωση του γεγονότος, αυτή θα μπορούσαν να την αναλάβουν πολλές τοπικές αρχές. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η πίστα «Πολ Ρικάρντ» έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν αγώνες της F1 και συγκεκριμένα από το 1971 μέχρι και το 1990.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!