Τα 5 μυστικά της διαπραγμάτευσης για ένα μεταχειρισμένο Ι.Χ.

Ξεχάστε τα κλασικά παζάρια. Με μία σωστή τακτική μπορείτε να πιέσετε την τιμή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και να το αποκτήσετε με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου διαθέτει μία τεράστια «ποικιλομορφία», καθώς μπορεί να διαφέρουν αισθητά για ένα ίδιο μοντέλο οι τιμές, αφού επηρεάζονται από πολλές παραμέτρους, όπως η ηλικία, ο εξοπλισμός, η κατάσταση, κλπ. Ο πωλητής, είτε πρόκειται για έμπορο είτε για ιδιώτη, έχει συνήθως αρκετά περιθώρια για να κατεβάσει την τιμή του οχήματος, όμως ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να διαπραγματευτεί σωστά, ώστε να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα πέντε μυστικά μίας διαπραγμάτευσης, χάρη στην οποία μπορείτε να πιέσετε αρκετά την αρχική προσφορά.

1. "Money talks", που λένε και οι αγγλόφωνοι. Προσπαθήστε λοιπόν να έχετε τα χρήματα σε μετρητά και να μη μπείτε στη διαδικασία της χρηματοδότησης. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, το… ρευστό λειτουργεί σα μαγνήτης και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την τιμή του μεταχειρισμένου Ι.Χ. που σας ενδιαφέρει.

2. Μη δείξετε ενθουσιασμό, ακόμη και αν σας αρέσει τρελά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο πωλητής πρέπει να έχει την εντύπωση μέχρι την ώρα της υπογραφής των συμβολαίων, ότι δεν είστε απολύτως ευχαριστημένος με τη συμφωνία. Αλλιώς, αν αντιληφθεί ότι έχετε αποφασίσει μέσα σας να αγοράσετε το όχημα, δύσκολα θα σας κόψει αρκετά χρήματα από την τιμή.

3. Παίξτε άμυνα, προβάλλοντας τα αδύνατα σημεία του αυτοκινήτου, που είναι προς πώληση. Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να συνοδεύεστε από έναν ειδικό (π.χ. μηχανικό αυτοκινήτων), ο οποίος μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τις απαιτούμενες εργασίες στο αυτοκίνητο και να κάνει μία εκτίμηση του κόστους τους, ώστε να το αφαιρέσετε (όλο ή ένα μέρος του) από την αρχική τιμή του.

4. Ζητήστε επιπρόσθετα ανταλλάγματα, αν διαπιστώσατε ότι φτάσατε στα όρια όσον αφορά στη διαπραγμάτευση της τιμής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μία εγγύηση για το μεταχειρισμένο όχημα ή κάποιος πρόσθετος εξοπλισμός, όπως αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάποιο σετ φρέσκων ελαστικών, κλπ.

5. Καθορίστε με απόλυτη σαφήνεια το τελικό κόστος του αυτοκινήτου με το κλειδί στο χέρι. Αυτό πρέπει να γίνει γραπτά και να αναφέρεται ρητά, πόσο θα στοιχίσει συνολικά το όχημα κατά την παραλαβή του μαζί με τα απαιτούμενα χαρτιά, κλπ.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φτιάξεις μια σωστή αγγελία για να πουλήσεις το μεταχειρισμένο σου.

Υπολογίστε το κέρδος σε... χρήμα του diesel έναντι της βενζίνης

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η Nissan σβήνει τον ΦΠΑ !!!

Το STOCK CENTER προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ του 2017

 

 

  • 02/12/2016 10:25:16
  • 12849
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE