Ο «Παρθενώνας» των SUV αποκαλύπτεται

Γιώργος Βαρίνος
Ο «Παρθενώνας» των SUV αποκαλύπτεται
Η Rolls Royce έδωσε στη δημοσιότητα δύο εικόνες του πρώτου SUV στην ιστορία της, της Cullinan, με το τελικό αμάξωμά της καμουφλαρισμένο για δοκιμές στο δρόμο.

Μέχρι σήμερα, η Rolls Royce χρησιμοποιούσε ένα τροποποιημένο αμάξωμα της λιμουζίνας Phantom για τις δοκιμές των μηχανικών μερών του πρώτου της SUV μοντέλου.

Πλέον η Cullinan, όπως θα ονομάζεται, απέκτησε το τελικό της σχήμα, υπό τη μορφή ενός τεράστιου, πεντάθυρου αμαξώματος που ξεπερνά κατά πολύ το μήκος των 5 μέτρων. Όπως και η τετράθυρη λιμουζίνα, η Phantom, που έχει χαρακτηριστεί «Παρθενώνας σε τροχούς», για τη μεγαλοπρέπεια, τον όγκο και τη… μάσκα της, έτσι και η Cullinan μπορεί να διατηρήσει αυτό το χαρακτηρισμό στον κόσμο των SUV.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της βρετανικής εταιρείας –υπό τον έλεγχο της BMW- η Cullinan θα είναι το κυρίαρχο είδος των SUV, αποκαθηλώνοντας την Bentley Bentayga που σήμερα χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία της κατηγορίας.

Χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά της μέρη, η Rolls Royce έχει επιβεβαιώσει ότι η Cullinan θα διαθέτει ένα νέο πλαίσιο με κυρίαρχο υλικό κατασκευής το αλουμίνιο για μείωση του βάρους και μόνιμη μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Αυτό το πλαίσιο, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί και από τα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές Phantom, Ghost, Wraith και Dawn.

Η Cullinan θα φτάσει στην παραγωγή στις αρχές του 2018 και έτσι όλη η επόμενη χρονιά θα είναι αφιερωμένη στις δοκιμές εξέλιξης. Αν κρίνουμε δε από τη μεγάλη επιτυχία του ακριβότερου, ταχύτερου και πολυτελέστερου σήμερα SUV, της Bentley Bentayga, την περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Και ίσως λαμπρότερο, γιατί θα είναι πιο πολυτελής, πιο γρήγορη και πιο ακριβή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!