Τίτλο περιμένει η Hyundai το 2017

Τίτλο περιμένει η Hyundai το 2017

Τίτλο περιμένει η Hyundai το 2017

 Με την ευκαιρία της παρουσίασης της αγωνιστικής ομάδας και του νέου i20 Coupe WRC, η Hyundai δεν έκρυψε ότι στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό νέο όπλο της Hyundai για το WRC, με όλες τις βελτιώσεις που επιτρέπουν οι νέοι κανονισμοί για το 2017, αναμένεται να είναι το μεγάλο στοίχημα της μάρκας για μια –επιτέλους- κατάκτηση της πρώτης θέσης στο θεσμό.

Σε τρίθυρη εκδοχή του i20 WRC θα αποδίδει τη νέα χρονιά 380 ίππους, από 300 το 2016, ενώ οι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν πλήρη εκμετάλλευση της αυξημένης ισχύος και σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες και χαμηλότερους χρόνους στις ειδικές.

Πέρυσι, στην τρίτη χρονιά της μάρκας στο θεσμό, η Hyundai κατάφερε να έρθει δεύτερη πίσω από την πρωταθλήτρια VW που το 2017 δεν θα βρίσκεται στο WRC. Επιπρόσθετα, λόγω των νέων κανονισμών ουσιαστικά όλοι οι κατασκευαστές ξεκινούν με ίσες πιθανότητες περίπου από το μηδέν.

Όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας της Hyundai Μισέλ Ναντάν, «φέτος όλοι ξεκινάμε από το ίδιο σημείο εξέλιξης και προσπαθούμε για το καλύτερο σε μια εντελώς νέα εποχή για το άθλημα. Έχοντας φτάσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος το 2016, θέλουμε να αποδείξουμε ότι πλέον είμαστε ικανοί να το κατακτήσουμε. Σε αυτό πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ το νέο αυτοκίνητο».

Η ομάδα που έκανε την επίσημη παρουσίασή της στην πίστα της Μόντσα στην Ιταλία, θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα του 2017 με τρία αυτοκίνητα και οδηγούς τους Νεβίλ, Πάντον και Σορντό. Σύμφωνα με τον Ναντάν, η Hyundai επέλεξε να μην αναζητήσει νέους οδηγούς ή να κάνει αλλαγές στην ομάδα, καθώς αυτή έχει μια αξιοσημείωτη ισορροπία και πλέον όλοι μοιράζονται το πάθος για διάκριση και έχουν κοινούς στόχους.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι φέτος δεν θα έχει εμπρός της την παντοκράτορα VW, η Hyundai δεν θα έχει εύκολο έργο. Στο δρόμο της θα βρει την εργοστασιακή πλέον ομάδα της Citroen, την ώριμη M-Sport με το Fiesta και πιθανώς οδηγό της τον Οζιέ και την πάντα ανταγωνιστική, αν και πολύ «νέα» στα καινούρια δεδομένα του αθλήματος Toyota.

Best of internet